PS VR következő generációjának felvezetése

PlayStation VR 2

Az első hivatalos részletek a PlayStation 5-höz megjelenő, következő generációs VR-ról.

A PlayStation Blogján jelentette meg az alábbiakat Hideaki Nishino, a PlayStation Senior alelnöke a platformtervezés és -menedzsment részlegnek.

Több, mint négy éve indították útjára a PlaySattion VR-t, hogy a PS4-en a játékok új világába vezessenek minket, aminek segítségével erősebb jelenlétet, mélyebb játékélménybe merülést biztosítottak nekünk a hagyományos játékokhoz képest. Ez idő alatt hatalmas élményekkel gazdagodhattunk olyan VR-t előremozdító címekkel, mint: Astro Bot: Rescue Mission, Tetris Effect, Blood & Truth, Moss, Beat Sabre és Resident Evil 7 Biohazard. Majd a PS4 Pro megjelenésével tovább javították egyes játékok grafikai élményét, ahogyan azt a PS5 esetén is teszik folyamatosan.

Örömmel tájékoztattak arról minket, játékosokat a Blogon, hogy PlayStation 5-re érkezik a a következő generációs VR rendszerük, mely teljesítményét erőteljesen fokozzák, arról nem is beszélve, hogy az interakciók és a játékok világába való elmélyedés terén is drámai ugrást értek el.

Folyamatosan jönnek majd újítások az új rendszerhez az egyedi élmény elérése érdekében. A PS4-en használt VR rendszer korlátaiból tanulva fejlesztik az új rendszert, így megnövelt felbontás és látómező fogja jellemezni, valamint teljesen új kontroller és fejkövetési technikát alkalmaznak majd. Marad viszont a kábel, de lényegesen egyszerűbb lesz a csatlakoztatás, hiszen egyetlen kábellel, közvetlenül a PS5-be kell majd csatlakoztatni a headset-et.

További újítás egy teljesen új VR vezérlő kontroller, mely a DualSense kontroller bizonyos funkcióit is tartalmazni fogja a még nagyobb VR élmény érdekében. Mindemellett a legtökéletesebb ergonómiára is összpontosítanak majd, emi egy újgenerációs elképzelése a VR játékok irányításának.

Egy biztos, rengeteg fejlesztés van még hátra, így 2021-ben nem fog napvilágot látni az új generációs PSVR. De szerettek volna tájékoztatni minket arról, hogy a fejlesztők már új VR világokon dolgoznak, melyek az új generációs headseten is meg fognak jelenni.

Megköszönik a PS VR közösségneka folyamatos támogatást és hamarosan megjelenő játékokkal tovább éltetni a lekesedést, mint After The Fall, Sniper Elite VR, és Humanity. Ezeken kívül rengeteg játék fog még érkezni VR-ra attól függetlenül, hogy PS4-en vagy PS5-ön használja valaki a sisakot.

Továbbra is szeretnének elkötelezettek maradni a VR irányába és még erőteljesebben odatenni magukat, hogy fokozzák a jövőben a VR részét a PlayStation-nek.

Izgatottan várom, hogy mit hoznak össze nekünk a PlayStation VR fejlesztői. Ti várjátok már az új generációs PSVR-t?

Forrás: Playstation Blog

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 522 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .