TESZT: Mind Labyrinth VR Dreams

Ez a játék nem játék, hanem játékos kikapcsolódást nyújtó élmény különböző tematikájú fantázia világban. De mégis mit nyújt számunkra?

Nem egyszerű erről a címről tesztet írni. Hogy miért? Mert játéknak nem tekinthető, de más kategóriába is nehéz lenne beskatulyázni. Az egész egy érdekes, meditatív utazás, ahol feldezhetjük saját lelki állapotunk aktuális helyzetét, hogy különleges mentális szinteken fedezzük fel az érzelmi egyensúlyunkat. Badarságnak hangzik? Szerintem is, viszont az élmény mégis képes behúzni minket minden egyes szinten és pillanatok alatt azon kapjuk magunkat, hogy épp felfedezzük az aktuális szinteket és izgalmas érzések töltenek el. Persze minden pálya meditatív, mégis a nyugodtcságnak is vannak szintjei. Viszont vannak olyan szintek, ahol nem is feltétlenül a nyugodtság elérése a cél.

Na de miről is szól ez a “játék”? Semmiről. Egyszerűen élveznünk kell a világot. Van lehetőségünk egyébként energialöketekre, aminek a segítségével eltalálhatunk különböző jelzéseket, ahol idézeteket kapunk. De nem csak a világ a lényeg, bár némelyikre valóban nem lehet panasz. A zenék is nagy szerepet kapnak lelkiállapotunk elérésére, azok pedig zseniálisak.

Mind Labyrinth VR Dreams_20181022210220

A grafikára visszatérve elsőosztályú, már maga a menü, ahol válogathatunk a különböző világokba vezető portálok között, lenyűgöző. Bokáig érő vízben kell mászkálnunk, de az a víz annyira jól néz ki, hogy olyat még normál játékokvan se nagyon láttam, nemhogy VR-ban.

A portálok mögötti világok igencsak változatosak. Van itt esőerdő, világító növényekkel és állatokkal teli földöntúli világ, tüzes pusztaság, korabeli ázsiai pagodák éjszakai világa, de még a világűrbe is eljuthatunk egy űrhajóra.

Sok világban található meditáló pont, amolyan “menedékház”, amikor egy szűkebb térben találjuk magunkat, amikor interakcióba lépünk ezekkel a pontokkal. Itt csendesen meditálhatunk, légzési gyakorlatokat végezhetünk. Mindezt a légzést egy megfelelő zene segíti, ami bineurális ütemeket tartalmaz, melyek bizonyos ingereket stimulálnak az agyban (Theta agyhullámok). Mindezt addig élvezhetjük, amíg csak szeretnénk, majd folytathatjuk utunkat. Minden pályán van egy visszatérést biztosító lila gömb, amit megragadva visszakerülünk a világok választó menüjébe, erről értesítést kapunk mindig, amikor megjelent a világban ez a gömb.

Nincsenek ellenségek, nincsenek nehézségi szintek, mint említettem ez nem játék. Nem igazán tartogat kihívásokat, nem kapunk XP-ket. A cél a szellemi egyensúly elérése, nem pedig egy score táblán elölre kerülés.

A játék irányítása DS4 vagy Move kontrollerrel egyaránt egyszerű. A forgást a szakaszosról folyamatosra is állíthatjuk, ahogy a mozgás is lehet teleport vagy folyamatos. Mást nem is nagyon kell tennünk, csak az energialöketet irányíthatjuk és lőhetjük ki az idézeteket felfedő fényes jelekre.

Ajánlanám-e ezt a programot? Ha kihívásokkal teli játékot keresel, akkor nem. Viszont ha érdekes világokban mászkálnál szívesen, felfedezve azokat és kicsit pihennél, elvonatkoztatnál a gondjaidtól, elmerülnél egy nyugodt környezetben, megtalálhatod benne a számításod.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 − öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .