TESZT: Brain Beats

A Brain Beats egy 3 fős olasz kis csapat, a Frost Earth Studio legújabb játéka. Előző játékuk, ami PSVR-on elérhető, a Mind Labirynth, melyben dlc-ként is elérhető ez a ritmusjáték.

A játékmenet a stílushoz hűen egyszerűnek tűnik, de némi gyakorlás nem árt hozzá. A zene ritmusára érkező egységeket kell jó időben „leütnünk”. Itt ebből kettő variáció és azoknak jobb/bal, illetve mindkét kezünket igénylő variánsa van. Így adódik is, hogy a játékot a move-okkal (vagy fagyikkal) tudjuk játszani.

A gömb alakot elég a kezünkkel megérinteni, míg a kockát, az adott kezünkkel a ravaszt megnyomva előhozott karddal. Ez rögtön 6 különböző lehetőség, ami teljesen véletlenszerűen jön, könnyen összezavarodik az ember –ahogy a mellékelt videón is látszik. Illetve a nélkülözhetetlen bombák.

A zenék – amikből jelenleg 27 van a játékban- ún. kategóriákra van osztva. Ezek relax, energy, és adrenalin néven találhatóak és nagyjából jelölik a benne található zenék intenzitását, de nehézségi foknak is felfoghatjuk. Négyet tudunk belőlük kiválasztani egy lejátszási listára, amit így menübe kilépkedés nélkül tudunk egy szuszra végigkalimpálni. Bevallom, ez számomra kicsit kevés, lehetne azért több is.

Egyik sajátossága még a játéknak, hogy ugyan kapunk pontokat, szorzókat és egyebeket a játék alatt, nem egymás versenyeztetése a cél, így nem is kell elölről kezdeni, nagyon sok hibázás esetén sem. Helyette nyomon követhetjük, hogy a játék szerint hány kalóriát égettünk el, ezzel is mozgásra bíztatva, akinek számít az ilyesmi.

Későbbiekben várhatóak hozzá dlc-k is, amikkel még szórakoztatóbbá lehet tenni az amúgy 5240 Ft-os játékot.

Varga Pál
About Axzanar 6 Articles
2017 decembere óta van VR-om, amivel gyermekkorom egyik nagy álma vált valóra. Érdeklődési köröm mind a játékok, mind az élet terén mindenre, - de tényleg mindenre- kiterjed. Ezen ismereteimet főleg regényeim írásában kamatoztatom, mely nem csak hobbim, de fő életcélom is. Addig is, informatikai és hálózati szakismeretemmel keresem a kenyerem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


három × 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .