TESZT: Twilight Path

VR-ban nagy élvezettel veszek el a kalandjátékok világaiban, már ha néha kapunk pár gyöngyszemet. A Twilight Path vajon megüti a mércét? A tesztből kiderül.

A 2017-es év legjobb HTC Vive játékai között szerepelt az idén végre PSVR-ra is megjelent FORM, amiről tesztet is írtam. Számomra meglepően lebilincselő volt, még ha nem is volt túl hosszú. Logikai feladatai nem túlzottan nehezek, mégis izgalmasak voltak. Igazi WOW foktor jellemezte szinte minden percét. Mindezt a Charm Games-nek köszönhettük, akik ennek sikerét meglovagolva egy sokkal tágasabb világba álmodták meg következő kalandjukat a Twilight Path cím alatt.

Az alkonyat ösvényén

Kissé furcsa, szürreális kaland, ami most elénk tártak a fejlesztők. Nem sci-fi, hanem fantasy világban találhatjuk magunkat, ahol sárkányok, szellemek vannak és mindent áthat a varázslat ereje. A játékban saját magunkat testesítjük meg, egy ismeretlen kalandort, aki betéved egy érdekes kacatokkal teli üzletbe a China Town-ban, majd egy érdekes rejtvény megfejtése után egy szallam birodalmába kerülünk, ahonnana cél a hazatalálás.

Az úton során egy érdekes hajószerű kompon utazunk, ami a változatosság kedvéért egy pályán gurul. Azt Singe, egy élő láng tartja működésben és Nix vezeti, aki a hajó részét képző emberi arcot formáló dísz. Néha vicces párbeszédeket hallhatunk tőlük, de konkrét szerepük csak a történetmesélésben van. Ami bevallom őszintén, nem teljesen tiszta, valahogy nem kerek. A rejtvényeknél segítséget nem nyújtanak, viszont nincs is rájuk igazán szükség, mert azok faék egyszerűek általában.

Irányítás

Az irányítás két move kontrollerrel történik, a fejtörőket fizikai tekerésekkel, mozgásokkal kell megoldani, ami nagyban növeli azok élményét. Csak ne lennének ilyen egyszerűek. A varázslathoz mindkét ravaszt meg kell húzni egyszerre és ha a ying és yang formák összeérnek, elengedni, ekkor kapunk egy kurzort amivel távoli tárgyakra hathatunk. Annak a mozgatása nem lézerpointer szerű, kicsit lomha, fura, talán frusztráló is lehet, de azért használható.

Ami nekem fura volt, hogy bár ha állunk, körbe tudunk fordulni testtel, de a 30 fokos fordulók, amit kontrollerel tehetünk, csak az előttünk lévő 180 fokban lehetséges, a hátunk mögé nem fordulhatunk így, csak ha fizikailag is hátranézünk. Ennek nem láttam értelmét. Az amúgy is kötött, lineáris pályák még kötöttebbek lettek, hogy ebben is korlátoznak minket. Általában adott pontokra teleportálhatunk, ahol ezen a 180 fokos szögön forgolódhatunk, mármint csak félig ugyebár. Mozgás is van a játékban,, amikor a kompon utazunk.

Grafika

A látvány teljesen rendben van. A felbontás jó, a nagyobb távolban látható dolgok is jól kivehetők, nem homályosak, nem recések. A textúrák közepes felbontásúak, semmi extra. A látványvilág viszont egészen rendben van. Azért akad pár jelenet, ahol a látvány az egekbe hág és rácsodálkozunk.

Hang, zene

Semmi kiemelkedő. Míg a FORM teljesen elvarázsolt látványban és hang terén is, itt csak azt kapjuk, amit elvárunk. A szinkronhangok egész jópofák azért 😀

Összegzés

A Trailer után kissé csalódás a játék a kötött forgolódás és a lineáris játékmenet mellett kapott túl könnyű fejtörőkkel. Azt hittem végre egy jó kis kalandjáték szuper fejtörőkkel, de ez így inkább csak egy vizuális történetmesélés egyszerű beavatkozásokkal. A hosszúságát tekinmtve 1,5-2 óra alatt végig lehet menni rajta, így rövidsége sem válik éppen előnyére. Viszont a végén nincs vége, nem jututnk ki a világból és megkapjuk, hogy folytatódik majd a történet. A kérdés viszont az, hogy tényleg szeretnénk folytatni? Habár kíváncsi vagyok mi vár még ránk ebben a világban, lehet adnék esélyt a folytatásnak, de ez így kevés az ingerküszöbömnek és a logikai feladványokra vágyó agytekervényeimnek.

Az én értékelésem 6/10.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .