PS5 ár, megjelenési dátum, extra bejelentés

Sony Playstation5

A Sony szeptemberi eseményén a várt dolgokon túl egy kis extrát is kaptunk, bár a VR rajongókat nem kényeztették el tegnap. Nézzük mi is történt a szűk egy óra alatt!

Egy rövid PS5 spot után egyből húzócímmel kezdtek, a Square Enix által fejlesztett Final Fantasy XVI-ből láthattunk pár perc gameplayt, valamint megtudhattuk, hogy PS5-re és PC-re is érkezik majd, megjelenési dátum egyelőre nem ismert.

A korábban már látott Spider-Man: Miles Morales-ből egy hosszabb gameplay érkezett, a játékot az előző generáció is megkapja és 2020 ünnepi szezonjában érkezik. Itt már látszott a next-gen ereje, aki szerette az előző Pókembert ezért is rajongani fog.

Ezután bejelentették a Harry Potter univerzumban játszódó Hogwarts Legacy-t, amely valamikor 2021-ben érkezik.

Természetesen a hamarosan megjelenő Call of Duty: Black Ops – Cold War sem maradhatott ki, íme a gameplay részlet:

A Resident Evil Village szintén valamikor jövőre érkezik, a RE fanoknak kötelező anyag lesz, bár csak egy rövid sötétbe burkolózó anyagot hoztak nekünk.

A Deathloop gameplay elég jól mutatta, miért is kell majd nekünk ez a játék, amely PC-re és PS5-re érkezik 2021 második negyedévében.

A konzol megjelenéssel egy időben megkaphatjuk a Devil May Cry V: Special Edition-t, amely többek között új hangzást, gyorsabb FPS-t, ray tracinget kapott.

Az Oddworld: Soulstorm követi a régebbi Oddworld-ök remek játékmenetét, jópofa grafikai megoldásokkal fűszerezve. A PS4 tulajok is élvezhetik majd ezt az (egy darabig) exkluzívot.

Bejelentették a Five Nights at Freddy’s: Security Breach című játékot, túl sok más információ nem derült ki azon kívül, hogy szintén jön PS4-re is.

A korábban már látott Demon’s Souls-ból láthattunk részletes gameplayt. PS5 exkluzív lesz későbbi PC megjelenéssel.

Eztuán kissé meglepetésre bejelentették a PlayStation Plus Collection szolgáltatást, amelynek köszönhetően játszhatunk a PS4 nagy címeivel az új generáción. A visszafelé-kompatibilitásnak köszönhetően, PS Plus előfizetők az alábbi játékokkal gazdagodnak:

Batman: Arkham Knight
Battlefield 1
Bloodborne
Days Gone
Detroit: Become Human
Fallout 4
Final Fantasy XV
God of War
Infamous Second Son
Monster Hunter World
Mortal Kombat X
Persona 5
Ratchet and Clank
Resident Evil 7: Biohazard
The Last Guardian
The Last of Us
Uncharted 4: A Thief’s End
Until Dawn

A lista nem végleges a Sony szerint országonként változó lehet majd a kínálat.

Az utolsó nagy durranás a God of War: Ragnarök bejelentése volt. Valamikor 2021-ben már játszhatunk is a húzócímmel.

És végül az árak: A Blu-Ray nélküli digitális verzió 149.900 Ft, az olvasóval szerelt változat 184.990 Ft lesz, az európai megjelenési dátum pedig 2020. november 19.

Zoltán Murányi
About murzil 4 Articles
Informatikus vagyok egy nagyobb cégnél. Az egyik hobbim a játék, főleg ha VR, főleg ha PS :)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 + nyolc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .