PlayStation VR Pro és Kontra

ps-vr-pro-kontra

Őszintén vegyük szépen sorra, hogy milyen pozitív és negatív tulajdonságokkal bír a PlayStation VR.

Előnyök:

 1. Ár: lényegesen olcsóbb a maga 131e Ft-jával mint az Oculus 197e vagy HTC Vive 349e Ft-os ára. (argep.hu legolcsóbb magyar árait néztem, külföldön lényegesen olcsóbbak)
 2. Kényelem: Ezt már tárgyaltuk, hogy lényegesen kényelmesebben rögzül a fej tetején, mint az arcra erőszakolt konkurensek. Ráadásul szemüveggel is tök egyszerűen használható.
 3. Minden PS4-el működik: Mindegy melyik PS4-et használjuk, működni fog vele. Arra most ne térjünk ki, hogy a PRO-n mennyivel lesz jobb, a lényeg, hogy működni fog. Míg a konkurenseknél elég drága a VR-ra alkalmas gépek belépőszintje, tehát nem fog menni bármilyen PC-vel.
 4. Kontrollerek: A játékok többsége a DualShock 4-el is játszaható, de a Move kontroller  és FPS-ek esetén az AimController az igazi. Az érzékelés elég pontos, szerintem megüti a Vive szintjét, de van egy sötét oldal, amit a hátrányoknál említeni fogok.

Hátrányok:

 1. Move kontroller: Külön kell beszerezni, ráadásul jelenleg ez sem könnyű feladat, én is használtan szereztem. Egyesek szerint kényelmetlenebb a fogása, de szerintem ezt embere válogatja, mert nekem semmi bajom a formájával.
 2. Kamera és a LED-ek: Felmerült az a probléma, ha a hátunk mögött túl nagy a fény bármiféle elektromos fényforrástól vagy ablakon erősen betűző nap miatt, a Move kontroller és PSVR LED-jeit nehezebben érzékeli a kamera. Valamint az erőteljesebben tükröződő felületek vagy tükör is a pontatlanság esélyét növeli. Továbbá ha a kamera látóköréből kikerülünk, akkor azonnal megáll az eszköz működése, amíg vissza nem kerülünk. Habár ez utóbbi nem vészes, mert elég kicsi rá az esély, főleg az ülős játékoknál és ha minimum van 2 méter a kamerától. De néhány játék esetén, ha állunk, felmerül a kérdés, hogy oldják meg a hátatfordítást a kamerának, mert akkor testünk takarja a Move kontrollereket vagy a DualShock4 lightbar-ját. Ez majd kiderül.
 3. Kijelző felbontás: A PlayStation VR felbontása (1920×1080) alacsonyabb, mint az Oculus vagy Vive (2160×1200) felbontása. Ezt mutatják a számok, bár én mind a 3 eszközt próbáltam és el kell mondjam, nincs egetverő különbség. Hiszen szemenként 960×1080 pixel jut PSVR esetén, ami 1080×1200 a két konkurensnél mindkét szem számára. Nézzünk mélyen magunkba, az a plusz 120×120 pixel(sor) nem fogja megváltani a világot. 2K esetén már lenne különbség, de így nem számottevő.
 4. Látótér: A PSVR 100 fokos, míg az Oculus 100-110 fok körül mozog, a Vive 110 fok. Rég volt rajtam Vive, de nem tűnt kevésnek a PSVR 100 fokja múlt héten.

Ha szerintetek kihagytam valamit, írjátok meg!

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 522 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

61 Comments

   • Én tegnap vettem a haveromnak 12k-ért postával két fagyit meg egy irányítót… Vaterán érdemes nézelődni. Persze én is találkoztam bigottokkal akik 20-ért akarták adni, de tovább kell lépni, simán kifogható egy ilyen szett 8-12 között! 😉 Anno az enéymet: fagyi = 3k+p; fagyi+irányító=5k+p; killzone 3 + sharpshooter fegyó=5k-ért vettem 😉

 1. Egy dolgot nem említettél meg az előnyöknél legalább is szerintem az pedig a tartalom vagy játékok. Amennyiben jól számoltam rögtön “startnál” 13 (+ a a vr world-ben még 5 játék) lesz elérhető az első nap. Akkor még az olyan egyéb játékokat nem is számoltam mint amiknek ingyen vagy +dlc-ként kap Vr kiegészítést. Ez a kezdeti játék mennyiség nagyon hamar gyarapodni fog a sonyt ismerve.

 2. Valahol olvastam egy cikket hogy az év végéig 60 játék fog megjelenni VR-re.Ha karácsonyig ennek csak a fele valóban elérhető lesz már az nagy dolog lenne és akkor ott vannak még a húzósabb cimek jövőre mint pl:GT Sport,RE7,vagy Ace combat.Jó lesz ez!

  • Tamás, mi megyünk haverral Novemberben Győrből, ha gondolod gyere velünk! Egy fő még befér! 😉 (nov12.-én megyünk előreláthatólag)

   • Köszi a felajánlást de remélem novemberig nem kell várni, hogy hozzá lehessen jutni a második szállítmányhoz Bécsben. Az asszonnyal egy külön kis túrát tervezünk a vétel napjára, ami remélem mihamarabb eljön!!!!!! Addig is felveszlek benneteket bővüljön a közösség! 🙂
    Az én azonosítóm: Szthomas

  • http://www.supergamer.hu/advanced_search_result.php?keywords=playstation+vr&x=0&y=0 Én ezt tudom ajánlani. Már többen is innen rendeltünk. Van akinek már megjött én tegnap rendeltem , és mamár meg is jön. Szóval még van készleten elvileg. Van aki este rendelte és már vissza igazolták neki még erre a hétre , hogy megkapja.Ha még délelőtt berendeled szombaton még akár meg is kaphatod. Ráadásul most ajándék játékot is adnak hozzá ugyanazért az árért. Szóval így még jobban megéri onnan rendelni.

   • Sajnos ez nem fog menni:-(
    ezúton szeretnénk elnézését kérni, de az Ön által megrendelt Sony Playstation VR szemüveget nem szállíthatjuk ki Önnek. A hivatalos magyarországi megjelenést a gyártó 2017. januárjára határozta meg, addig mi sem hozhatjuk forgalomba Magyarországon a terméket.

    • Tényleg erről szól a válasz jobban átolvasva. Húha 🙁 Szerencsések akik megkapták. Biztos felszólították őket! Durva! Hát igen, fél a Sony, hogy ha mindenki már most beszerzi, akkor a magyar forgalomba kerüléskor senki nem akar majd venni és az a Sony Magyarországnak lesz bukta.

     • Nem is a Sony hanem a magyar konzolboltok szerintem akik miatt nem lehet már……….nekik lenne kiesés,de manapság annyi mindent lehet külföldről rendelni ráadásul unión belül vásárolni,tiszta felesleges zaklatás ez,mert akkor kimegy valaki Ausztriába és úgy veszi meg.Enyém ma már futárnál van,remélem azt nem vonják vissza és megkapom pár órán belül.

 3. Le is vették a supergamer-ről, már nem lehet rendelni. Én tegnap délután rendeltem náluk, kaptam is egy visszaigazolást, de kérdés, hogy megkapom-e, én még nem kaptam ilyen sajnálkozó levelet, reménykedem…

  Egyébként Ausztriában hol vettétek? Rendelni kell, vagy van nekik a polcon is?
  Köszi a válaszokat, megírom ha megjön az enyém, vagy ha nekem se szállítanak.

  • Bécsi MediaMarkt-bn vettem, Wien Mitte-ben. Egyébként elő volt rendelve, de volt “polcon” és onnan hoztam el egyet. Már hazafelé úton kaptam meg a levelet, hogy mehetek az előrendelésemért. Azt nem tudom meddig tartják. Ha valaki igényt tart rá, átadom az előrendelői számom és akkor tuti kap egyet.

 4. Szerencsére most hozta a futár,utolsók között sikerült a supergamer.hu oldalról vásárolnom akkor 🙂 Tegnap délután 15:00-kor rendeltem és most itt is van,nagy szerencsém volt,mert akkor ma délelőtt már nem lehetett.Nagy szerencse,hogy véletlen rátaláltam tegnap a kommentek között erre a lehetőségre,szóval még egyszer köszi Nektek!!Pécsiként így volt a lehető legegyszerübb a vásárlás.2017 januárig nem vártam volna, Ausztriában meg vettem volna a következő hónapban,de az macerásabb lett volna ennyit utazgatni érte. Most szerencsém volt 🙂 Remélem azok akik lecsúsztak ma valahogy meg tudják majd oldalni.

  • Használd egézséggel! Épitsd össze gyorsan! Aztán te is írhatnál pár sort hogy mi a véleményed :p

   • Köszi,de egyelőre munkahelyen vagyok,a kipróbálás még várni fog délutánig,de majd megírom este hogy nekem milyen az élmény. Én még egy Vr szemüveget se próbáltam soha,szóval eléggé kíváncsi vagyok milyen lesz,mindenesetre tegnap már minden demot letöltöttem a ps4-re,hogy azzal ne kelljen vacakolni ma 🙂

 5. Hát igen sajnos én már lemaradtam róla! Akik tegnap rendelték azok biztosan megkapják a központban ezt mondták nekem. Mivel már nem tudnak mit csinálni a feladott csomaggal.
  Ezért holnap Levicebe autókázok.

 6. Beszéltem a supergamer-esekkel, és valóban nincs már szállitás, tényleg le lettek fenyitve, viszont kideritettem, hogy lehet rendelni: a szlovák oldalon kell feladni a rendelést, és lehet kérni boltba, a szlovák határ mellett lehet átvenni!
  Akit érdekel, napközben 17 óráig a megadott 21-es körzetszámú telefonon lehet velük beszélni, egyeztetni…

  A tegnap kiküldött csomagok még megjönnek (elvileg az enyém is). 🙂

  Ja és a lengyelek is úgy jártak mint mi, a szlovákok viszont a csehekhez tartoznak ebben, és ott már a boltokban van.
  És valószinű nincs készlethiány, nekik is úgy volt hogy kevesebb lesz, de végül kaptak bőven.
  (A szombat a Szlovákiában nem munkanap!)

 7. Amúgy ezt én se értem minek kell ennyire kukacoskodni , eu-n belül. Szerintem az tehetett be, hogy hirtelen sok rendelést vettek fel Magyarországról.

 8. Amúgy legközelebb mi lesz ha valaki kimegy bécsbe pl érte akkor majd fizetéskor mondják , hogy bocs , de neked majd csak jövőre?

 9. Nem, itt arról van szó, hogy aki hivatalos sony partner, az nem forgalmazhatja. Ugyanez volt a konzolvilággal 4-5 éve, addig náluk minden játék kb az ÁFÁ-val volt olcsóbb, mert szürke importban hozták be, és akkor a hazai kiadók bekeményitettek, mert ezeknek a cégeknek az eladásai nem a magyar forgalmat növelték. Meg lett mondva, hogy aki szürke importban hoz be, azt nem szolgálja ki többet pl. a sony. Na azóta mindenhol ugyanannyi a játék.
  Itt is az volt, mert a Sony megvédte a viszonteladóit, hiszen ha valaki a magyar piacra szállit, akkor a hivatalos sony partnerek versenyhátrányba kerülnek…
  Tehát bárki vehet bármit bárhol, de hivatalos partner fix áron a megjelenés napjától árulhat…

  • Ha fix áron lenne akkor nálunk a sisak miért 130 és az osztrákoknál kevesebb mint 120. vagy akkor ha drágábban adják az elfogadható , de ha kb annyiért kapjuk mint amennyiért külföldön megkapnánk az már nem járja. De hát ez van sajnos. Mi mindig megszívjuk.

   • 400 euro, ez a bruttó ár, a 2 ÁFA különbsége adja az árkülönbséget (27/20): 400 / 1,2 * 1,27 * 310 = 131.233 Ft

    • Akkor én még 400 euró alatt vettem vagy aznap jó volt az euró árfolyam :), de már supergameren is 135 körül van fent , de van ahol majdnem 140.

 10. Srácok! Szerintetek, ha csinálok accountot az amerikai store-on, akkor onnan is tudok letölteni játékokat és a saját profilomban tudom majd futtatni? Ott fent van pl.: a The Brookhaven Experiment meg a Job simulator.

  • Igen. Ha az account elsödlegesre van állitva és ott veszed akkor bármelyik felhasználóval tudsz vele játszani a ps4eden.csak a másodlagos user által vásároltal lehet csak azon a useren belül játszani.ugyhogy mindegyik usered legyen elsödleges/primary es mindegyik jatekkal mindegyik usereddel tudsz jatszani adott ps gépen

  • Nekem se magyar store van. Max annyi, hogy csak azon az accounton tudod majd használni. De letöltéssel nem hiszem , hogy gondod lenne, legalább is nem kéne. Letölteni enged, ps plusz előfizetés hosszabbítást engedi és használni is lehet. Anno én még akkor csináltam ezt az accountot mikor még nem volt magyar store.

 11. Ps3-nál úgy rémlik, mintha mindegyik profilban lehetett volna játszani másik storeból letöltött játékkal.

 12. Allumettet mindenképp nézzétek meg 1x, nem a demot , hanem a store-ost. Igaz nem játék csak 1 kis történet, de karakterekre rendesen rá lehet menni , és pl hajóba is be lehet lesni:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


négy × 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .