Beindul a VR ipar

morpheus

Szép lassan egyre több háztartásba beköltözik a VR, mi pedig szinte észre sem vesszük!

Eddig csak az igazi geek-eknek volt bármiféle VR a tulajdonukban, mert elég réteg terméknek is számított, majd az Oculus megjelenésével sokan úgy gondolták, hogy itt hamarosan lesz valami. Aztán a Sony is megjelent a Morpheus terveivel, s végül a HTC + Valve páros is bejelentette, hogy készülnek valamivel. Az Oculus jó pár tesztverziót megélt (DK1, DK2), sokan ki is próbálták, vagy akár meg is vették ezeket, de ekkor még nem számított akkora hype-nak, mint manapság.

Még mindig visszafogott kicsit a VR iránti kereslet, főleg, hogy idehaza nincs forgalomban egyik sem hivatalosan. Előbbiben pedig nem kicsit ludas az ár is, ami szintén nem magyar pénztárcának való. Hamarosan a Sony meghozza az áttörést, hiszen a PlayStation VR a Rift és Vive mellett lényegesen barátibb – bár még mindig elég borsos – áron lesz kapható.

Nemsokára egyre több játék fog megjelenni a PSVR-ra és a másik 2 eszközre is, de a VR-ok atyjai mindemellett egyre inkább próbálnak majd túllépni a játékokon, hiszen nagyon sok egyéb környezetben is használható a VR. Legyen szó 360 fokos filmekről, akár majd egész estésekről, vagy oktatásról és amit csak el tudunk képzelni, így már nem csak drága játékszerként tekinthetünk rájuk.

A világ legnagyobb banki befektetésekkel foglalkozó cége, a Goldman Sachs számításai szerint 10 éven belül, világszinten 21.887.824.900.000 Ft-ra (80e milliárd dollár) nő majd a VR-ból származó bevétel. Amíg manapság drágának számítanak ezek az eszközök, addig pár év múlva már teljesen más lesz a helyzet és lassan a valós világ egybeolvadhat a virtuálissal.

Mit szóltok mindehez? Belevágtok már az elején a Virtuális Valóságba, vagy vártok még vele?

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 522 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

3 Comments

  1. Én még tavasszal úgy döntöttem érdekel a dolog így elő is rendeltem – remélem lesz is belőle az ősszel valami. Abszolut nem bántam meg. Amiket a témában olvasok az hihetetlen, mint egy sc-fi. S tényleg a játékon kívűl annyi minden benne van. Mondjuk egy interaktív történelem óra: gondoljatok csak bele vissza lehetne menni hogyan éltek a rómaiak vagy a középkor nagy csatáit átélni és így tovább… Nagy lehetőség van benne de az ár miatt biztos sokan várnak még vele.

  2. Vagy ne adj isten interakrív film, vagy legalábbis a filbe érezhetjük magunkat ha nem is tudunk tenni semmit.Vevő lennék ilyesmire is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


kettő × egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .