PlayStation VR helyigénye

PlayStation VR játéktér
PlayStation VR játéktér

Nem is gondolnánk, de a PS VR-nak is lesz egy minimum helyigénye, nem is olyan kicsi!

Amíg a HTC Vive-nál érthető a helyszükséget, – lévén ott térben is mászkálhatunk – addig ahogy az Oculus Rift -nél sincs helyre szükség, úgy a PlayStation VR esetén sem számítottunk ilyen típusú követelményre. Márpedig ebben az esetben nagyot tévedünk. A PlayStation VR FAQ-jában szépen látható a “Mekkora térre van szükségem?” kérdés és egy szép kis ábrával bemutatják nekünk, hogy a kamerától minimum 70cm-re kell elhelyezkednünk, de a legideálisabb, ha a kamera előtti hely széltében 1,9m és hosszában 3m szabad terület van, amiben benne ülünk a sisakkal a fejünkön.

Sőt, még arra is felhívják a figyelmet – bár ülve kell nagyrészt játszanunk – ha valamelyik játék igényli, hogy felálljunk, a kamerának akkor is látnia kell a testünket (pontosabban a sisakot), hogy mennyit mozdult el a felállás következtében felfelé.

Nektek van ekkora szabad terület azon a helyen, ahol játszani szoktatok?

Játéktér leírása

 

 

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 522 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

8 Comments

    • Ezek ugyebár a maximális méretek, amire szükség lehet. A minimum távolság a kamerától 0,6 méter és széltében 0,7 méter. Tehát ha ettől több helyed van, akkor már biztosan működni fog a dolog.

      • egy jól beállított kamerával 1-1,5 méter tökéletesen elég lesz. A minimális távolságnál, véleményem szerint, benne van az érzékelés romlása, hiszen elveszted a kamera helyzetét és a sok mozgásnál benne van egy kis kilengés.

  1. Nekem megvan legalábbis a jelenlegi albérletembe. csak kis tereprendezés kell aztán indulhat a buli. Csak jönne már…

  2. Nekem pont ideális a hely mérete, habár lehet beszerzek egy forgószéket a szoba közepére… gondoljatok bele, nagyon előnyös lehet ha körbe tudsz fordulni felállás nélkül! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


öt × négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .