PlayStation VR nem csak játékra

PlayStation VR Cinematic Mode
PlayStation VR Cinematic Mode méretének kiválaszása

Hallottatok már a PlayStation VR Cinematic módjáról?

Sokan nem tudják, de a PS VR sisakjában filmeket is lehet majd nézni és természetesen a létező összes játékkal játszani. Természetesen nem a VR játékoknál megszokott 360 fokos élmény fog ekkor fogadni minket, hanem olyan érzés lesz, mint ha egy sötét moziteremben ülnénk a mozivászon előtt. És természetesen így fogjuk látni a PlayStation menüjét, a PS Store-t és agy tudunk akár Youtube videókat is nézni, vagy bármely más alkalmazást használni.

Mint az kiderült a Sony Interactive Entertainment Japan által kiadott legfrissebb részletekből, 3 különböző méretű vászon lesz választható: nagy, közepes és kicsi. A “nagy” egy közel 6 méteres átmérőjű képernyőnek fog megfelelni (226 hüvelyk = 5,74 méter), míg a közepes és kis méretűnél egy sötét virtuális tér fog feszülni a látótávolságunk szélei és a látott kép közzé. Tehát mint ha picit távolabbról látnánk a vásznat és persze ha mozgatjuk a fejünket, pásztázhatunk a vászonon kívül is.

Továbbá a Sony megoldotta, hogy a Cinematic Mode a felhasználó fekvő helyzetében is működjön, hogy kényelmesebb pozíciót felvéve is élvezhessük kedvenc filmünket, vagy normál PS4 játkunkat. Már csak az a kérdés merül fel bennem, hogy ebben az esetben mennyire lesz zavaró a VR rögzítő pántjának fejünk mögött elhelyezkedő része.

Ti mit szóltok a Cinematic módhoz?

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 522 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

3 Comments

  1. Ha legalább olyan hatása lesz mint az oculuse akkor nagyon fog tetszeni. Én samsung vr-al próbáltam azt és nagyon hatásos volt filmnézés alatt tényleg olyan érzés volt mint 1 moziba és a képernyő nem mozdult hanem mintha tényleg fixen balra vagy jobbra lett volna.De azért 1 közel 6 méter átmérőjű képernyőn játszani játékokat azért azt legalább 1x ki kell próbálni és olcsóbb mint venni 1 akkora átmérőjű tv-t :).

  2. E3 után olvastam,hogy minden VR videót tökéletesen fog kezelni a PSVR is,és pletyka szinten hallottam,hogy kompatibilis lesz PCvel is a VR , akkor viszont a lehetőségek végtelen tárháza lesz előttünk ezzel az eszközzel is.

    • Gondom első kőrben még nem ,de ha hivatalosan nem majd nem hivatalosan megoldjak mint a mobil vr-t. De ha megoldják biztos megnőne eladása. Ps kontrollerek is jól működnek pc-n.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 − tíz =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .