Puzzling Places TESZT PS VR2 – A kirakós játék

Puzzling Places PSVR2 teszt

Elsőre ötletem sem volt, hogy mi lehet ez a cucc, de ott volt a demók között, mondom nézzük meg. De örülök, hogy megtettem, mert ilyen kirakós élményben eddig még nem volt részem.

A játékterület

Az egyszerűen kezelhető menüben kiválasztjuk, hogy mit és hány darabosban szeretnénk kirakni és már indul is a móka.

A játékba lépve megjelenik előttünk egy ablak, benne valós helyek és tárgyak a világ különböző pontjairól, majd kiválasztjuk hány darabos kirakóra vállalkozunk. Az ingyenes verzióban csak 25 vagy 50 darabosból és két hely közül választhatunk. Ki is választottam egy japán épületet, egyből 50 darabból.

Egy kör alakú helyen vagyunk, az előttünk lévő falrészen a darabok.
(Beállítható hogy körbe is legyenek ne csak előttünk.)

Tehát körülnézve rájövünk, hogy semmi sincs túlcsicsázva. A kezeink átlátszó zsemlealakú gubacsok, épphogy valami minimál növényzet meg felhők, vagy éppen halloweeni dekoráció díszíti a teret, a választott kirakó függvényében. (A színeket kedvünkre tudjuk módosítani.)

Innen már tudtam is ez a játék nem akar több lenni mint ami valójában. Ez egy kirakós, de nem akármilyen. Hihetetlenül természetes az irányítás és egyből függőséget okoz.

Irányítás, játékmenet

Rámutatsz a falon egy darabra, odahúzod a kezedbe. Forgatod, vizsgálod, át teszed a másik kezedbe, majd fogsz egy hasonlót és összepattintod a kettőt.

Olyan szinten beszippantott, hogy amint kiraktam az elsőt, megvettem a teljes verziót, és fejest ugrottam egy 400db-os NASA állomásba.

Hát itt már azért tényleg kellett is a hely ugyanis csoportosítottam amik hasonlóak voltak.

Szerencsére a földön van pár fotó a kész kirakóról így nem kell teljesen vakon csinálni, de így is elment rá 4 óra. Most már azt mondom inkább válassz ki egy helyet és csináld meg először 25 vagy 50-esbe. És miután nagyjából tudod hogy néz ki, csak utána próbáld meg kisebb darabokkal, mert így is lesz majd fejvakarás.

Szerencsére lehet csoportosítani és akkor együtt tudod mozgatni őket.

De a játékmechanikára visszatérve, ha nagyobb a szoba akkor lehet járkálni, ha pedig ülve játszol akkor a teret tudod huzigálni. Az irányítás a mozgás minden egyszerű és nagyszerű. Semmi szédülés vagy rosszullét. Tipikusan az a VR játék amit bárkinek megmutathatsz, mert érteni fogja és élvezni, feltéve ha egy kicsit is szeret kirakózni.

Nagyszerű nyugodt időtöltés kis háttérzenével, vagy anélkül. Én például hagytam a hangokat, és közben beszélgettem a kedvesemmel. A haptikus jelzéseknek hála, tudod ha megfogsz valamit, és azt is amikor csatlakozik a két darab.

Na de milyenek a kirakók, és hogy fest a kijelzőn?

A helyek, épületek, tárgyak, DSLR kamerával, drónnal vagy LIDARral vannak szkennelve, így a minőségük bőven több mint elégséges, nyilván itt ott vannak apró hibák, de a célnak tökéletesen megfelelnek.

Amivel nem vagyok annyira kibékülve, az a messze lévő darabok élsimítása, így azok szélei enyhén pixelesek. És ahhoz, hogy tökéletesnek lásd a darabokat igazán közel kell húzzuk az arcunkhoz.

Összegzés

Ár-érték arányban szerintem iszonyatosan megéri ha szeretsz kirakózni. Rengeteg órát el lehet vele tölteni ugyanis az alapjáték 16 +1 helyet tartalmaz, és ha nagyon ráfüggsz akkor vannak plusz pénzért még kirakócsomagok, így egy könnyen nem válik megunhatóvá a játék. A képek ne tévesszenek meg egysíkúságukkal, amikor “ott vagy a darabok között”, teljesen elvarázsol a virtuális tér és csak egy célra koncentrálsz, hogy megtaláld azt a fránya darabkát, amit épp keresel a gésa ruha közepéből.

(A +1db kirakó Playtation VR2 exkluzív, – kapaszkodjatok meg – 1000db-os.)

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 − 8 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .