TESZT: Paper Beast

Zseniális világot alkottak a Pixel Reef dejlesztői és a játékmenetre sem lehet panasz.

A Paper Beast első előzetese után csak néztem magam elé, hogy ez meg mi a franc? Körülbelül annyi állt össze belőle, mint a Death Stranding előzetesei után. Aztán végre megjelent, belevetettem magam és parcek alatt magával ragadott a játék.

Lássuk miről is szól. A Big Data az interneten, a felhőben tárolt rengeteg adatok összessége, ahol sok-sok elfeledett, adatmennyiség is megtalálható. Ide kerülünk, egy olyan világba, ahol ezek az adatok élik mindennapi életük.

Játékmenet

A világ élőlényeit kell először kiismernünk, mindegyiknek más az életvitele, a reakciója a többiekre, még a szaporodásukat is megismerjük, ami időnként elég morbid. Vannak békés és veszélyes állatok is. Képesek vagyunk megragadni őket, noszogatni, arrébb pakolni, sőt felhasználni a továbbjutáshoz. Sokszor ha elakadunk, biztosak lehetünk abban, hogy valamilyen élőlényt vagy élőlényeket kell felhasználnunk a továbbjutáshoz, legyen az állat vagy növényszerű létforma. Ez egy logikai kalandjáték, így szükség lesz rendszeresen a szürkeállományunkra.

Létezik egy Sandbox mód is, ami kb. 1 óra játékidő után elérhetővé válik a menüben. Itt egy terepet kapunk, amit mi alakíthatunk a napszaktól a dombokig, völgyekig, vizekig és mindenféle állatot, növényt belerakhatunk, amikkel már találkoztunk a játék folyamán.

Irányítás

DualShock 4-el és Move kontrollerrel is irányítható, mégis ez utóbbival sokkal szórakoztatóbb. Sajnos nem szabhatjuk személyre a mozgást, kizárólag teleportálás használható és 30 fokos forgás. Ez szerencsére nem ront a játékélményen, mivel nem egy pörgős akciójáték.

Grafika

A felbontás és élsimítás nagyon magas és a látótávolság is teljesen rendben van. A grafika “odabentről” a VR-ban kiemelkedően szépnek számít. Az élőlények animációja, a talajban való nyomok hagyása, annak formálása lenyűgöző. A víz, a tűz hatása a környezetre szintén nagyon jól néz ki, ahogyan a fény és árnyékhatások is élethűek.

Összegzés

Aki szereti az új, különleges világok felfedezését, megismerését, már-már természetfilmbe illő élővilág megfigyelését. Nem retten el a logikai kapcsolatok kiderítésétől állatok és környezetük között, az mindenképpen szeretni fogja a Paper Beast-et. Én 9,5/10-re értékelem a játékot. Ha az irányítás folyamatos mozgást és forgást is tartalmazott volna, megkapta volna a 10/10-et!

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


négy + 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .