TESZT: The Lost Bear

the lost bear psvr

Az elveszett mackót az Odd Bugnak, egy kis brit stúdiónak köszönhetjük. Kicsit szkeptikus voltam a megvalósítással kapcsolatban, amit a trailerben, vagy akár a tesztem alatti gameplay-ben is láthat bárki, mégis azt kell mondjam, hogy rettentő nagy meglepetést okozott a játék.

Szerintem mindannyian ismerünk ilyen oldalra scrollozós, nagy sikert aratott játékokat, mint például ott van a Limbo, Inside vagy akár az Unravel.

Na de ilyen játékot miért kell VR-ra vinni és miért ilyen módon? A kérdés jó és megpróbálom elmagyarázni, de amíg nem játszottál vele, nem egyszerű elképzelni.

A fentebb már említett játékokat ugyebár úgy játszod, hogy ülsz otthon a kanapén, a szobádban és a TV képernyőjén tolod a játékot. Viszont ezt az elveszett mackót játszva az aktuális pálya környezetével harmóniában lévő helyszínen ülsz egy fotelben. Körülötted sötét erdő, előtted egy hatalmas színpad, vagy ablak, nem is igazán tudom meghatározni micsoda, ahol a 2D-s, kézzel rajzolt játékot irányítod. Viszont a 2D-s környezet is egymáson elhelyezett rétegekből áll, amik között érzékeled VR-ban a távolságokat. A kontrollert látod a kezedben és néha még használnod is kell, mert interakcióba tud lépni az általad irányított játék világával.

A történet főszereplője Walnut, egy kislány, akinek imádott plüssmackóját ellopja egy bogár és azután indul kalandos útjára, hogy visszaszerezze. A játék során viszont rengeteg veszélyes szituációba kerül, amit meg kell oldania, hogy továbbjuthasson.

The_lost_bear

Nem kevésszer fogunk meghalni mire rájövünk egy-egy helyes feladatmegoldásra, de ez nem szegi kedvünket, újra és újra megakarjuk próbálni, hogy célba juttassuk a főhőst.
A grafika zseniális, ahogy a környezet is azzá teszi az élményt, amiben részünk van. Ez a játék közel hibátlan és azt kell mondjam, félő, hogy az érzést átélhetetlenné tevő trailerek, gameplayek és tesztek miatt súlyosan alul értékelt, elfeledett játékká fog válni.

Aki szereti ezt a stílust és a teszt elején említett játékokhoz hasonló alkotásokat, adjon neki egy esélyt, garantáltan nem fog csalódni! Az értékelésem mindent figyelembe véve, kategóriáján belül 10/10.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .