TESZT: Sparc

sparc teszt psvr

Egy amolyan sportjátékkal ismerkedhetünk meg, ha kipróbáljuk a Sparc-ot és valóban kicsit a Tronban látottakra hajaz futurisztikus grafikájával.

A Chalange módban egyedül dobálózhatunk célba labdánkkal, aminek hosszútávon nincs sok öröme, inkább csak arra jó, hogy minél profibb szintre fejlesszük a célba dobásunkat. De miért is van erre szükség? Mert a játék igazi lelke a multiplayer módban van. Az online arénába 4 játékost engednek be egyszerre, de egyelőre nincs rá mód, hogy ezt priváttá tegyük, viszont hívhatunk be ismerősöket, amíg van hely.

Ez a rendszer kisebb kellemetlenségeket azért okozhat, mert ebben az esetben előfordulhat, mire elfogadja az ismerős a meghívást, betelik a 4 poszt és akkor már nem tud bejönni. Viszont biztos vagyok benne, hogy hamarosan lesz erre is megoldás. Tehát visszatérve a játékhoz, egyszerre 2-en játszhatnak a pályán és a másik két fő nézheti kicsiben a játékot. Ez elég jól néz ki, ahogy a pálya mellet magasodnak a nézők, miközben a pályán szereplők is látják a hatalmas játékos avatarokat, melyek egyébként szépen személyre is szabhatók.

sparc

A többjátékos módban lényegében a másikat kell eltalálnod a labdával és minél furmányosabb pattogásokkal odajuttatnod, hogy lehető legjobban megzavard az ellenfeled. A labdádat kézbe véve egy pajzs jelenik meg a kezeden, mellyel kivédheted az ellenség labdáját, de azt akár ököllel is visszaütheted, csak az ugyebár kisebb felület. A saját labdád mindig bumerángként tér visza hozzád és vigyázni kell, mert az is eltalálhat, így el kell kapni, vagy elhajolni előle. 3 fajta játékmód létezik, a brawl basik, ahopl 3 perces körök vannak és mérkőzhettek egymással. A brawl advence, ahol 3 kört kell játszani, de nem időre, hanem az nyeri a kört, aki 4-szer eltalálta az ellenfelét. A harmadik játékmód az experimental, ahol a pálya meg van döntve 45 fokkal, így nagyon cseles pattanásoknak lehetünk tanúi és csak úgy kapkodjuk a fejünket.

sparc

Remélem idővel érkezik a játékhoz pár kiegészítés, akár páros játék, akár más alakú pályák, esetleg 3 játékos egy háromszög alakú arénában és persze a privát arénák is elég fontosak lennének.

Iszonyat jó szórakozást jelent a játék, még ha csak ennyiről is van szó. Marha sok energiát és izommunkát igényel, továbbá a reflexeket sem hagyja egy percre sem nyugodni. A grafika hibátlan, a kontrollerek követése is gyors, késedelem nem tapasztalható. Ha bejön ez a stílus és szívesen megmérkőznél haverokkal, akkor hajrá ez a te játékod. Az én értékelésem 9,5/10.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


öt × 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .