TESZT: Archangel

archangel teszt psvr

A látványos trailerek után végre megtapasztalhattam, hogy milyen is az Archangel valójában.

A megkapó grafikának és izgalmas bevezető résznek köszönhetően, ahol megismerhetjük az alaptörténetet, miszerint harcirobot pilóták vagyunk és éppen az egyedül nevelt fiunkat nyűgözzük le azzal, hogy elvisszük a munkahelyünkre megmutatni neki mivel is foglalkozik apu nap mint nap. Viszont a training rész után támadás éri a bázist, miközben a robot pilótafülkéjében ülünk és a számítógépes rendszer automatikusan evakuálja a robotokat a bázisról, a fiunkkal pedig nem tudjuk mi is történt, mert utoljára a mélybe zuhanni láttuk.

A trauma után néhány társunkkal együtt, akik különböző légi járműveket vezetnek, máris a csatatéren találjuk magunkat. Amit tudni érdemes, hogy ez is egy rail shooter, szóval a robot halad magától, nekünk pedig csak lőnünk kell.


Na persze ez így nem teljesen fedi a valóságot, hogy csak lőnünk kell. A játékot normál nehézségi fokozaton játszottam és nagyon megizzasztott. Elég nehéz pályaszakaszok is akadnak és nem elég csak tüzelni, taktikázni is kell. A játék 2 move kontrollerrel játszható, amivel a robotunk két karját mozgatjuk. A karokat ökölbe szoríthatjuk a move dedikált gombjaival és úgy boxolhatunk szét hidakat vagy különféle akadályokat. Jobb és bal robotkarjainkon is fegyverek vannak, míg jobb kezünk a gépfegyverekért, addig bal a rakétákért felel és ezeknek is több típusuk van, melyeket váltogathatjuk a csata során. Mindkét karhoz tartozik pajzs is, mely pár másodpercig képes kitartani a támadásokkal szemben, aztán töltődniük kell. Mindezeket pedig megfelelő taktikával kell bevetnünk, mert egyszerre pajzs és lövés egy karral nem működik, viszont az igen, hogy ha jobbról jön a lövés, jobb karunkkal pajzsozunk, ballal lövünk vagy fordítva. Iszonyatos koncentrációra, megfontoltságra van szükség és nagyon nem mindegy kie, mikor és hogy lövünk, majd milyen módon védekezünk.


Ezzel el is értem a játék legnagyobb erényéhez, a kihíváshoz. Roppant könnyen elveszíthetünk egy csatát, ha nem megfelelően cselekszünk. Egy-egy szakasznak iszonyatosan sokszor neki kell mennünk, hogy sikerrel teljesítsük. Nem annyira nehéz, hogy elvegye a kedvünket a játéktól, éppen csak annyira, hogy a kihívás részére ráharapjunk és ismét belevessük magunkat ugyanabba a szituációba többedszer, hogy na most megmutatom hogyan is kell ezt.

Mindehhez egészen látványos grafika is társul, a távoli dolgok sem vesznek ködbe, mindezt úgy érik el a fejlesztők, hogy elég magas felbontáson futtatják a játékot, a távolabbi dolgok pedig picit életlenítik, így nem válnak recéssé.

A játék nem válik monotonná, lévén újabb és újabb ellenfelekkel állítanak nekünk akadályokat a fejlesztők, melyekhez újabb és újabb taktikát kell kidolgoznunk.

Viszont egy negatívummal is rendelkezik a játék. Méghozzá azzal, hogy 10e Ft feletti árához képest csupán 7 pályát tartalmaz, mely a pályák nehézségét figyelembe véve is 3-4 órát fog kitartani. Sajnos ez így kevés. Viszont ha egy akcióban 10e Ft alá csökken az ára, mindenképpen érdemes beszerezni.

Az értékelésem pedig 9/10, s mindezt csak a rövidsége miatt, mert azt leszámítva egy kategóriájában közel tökéletes játékot kaptunk az Archangel képében.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .