TESZT: Theseus

theseus PSVR teszt

Sok reményt fűztem a Reply Forge üdvöskéjéhez, amikor megpillantottam a trailerét, hiszen az Unreal Engine logó is biztatónak tűnt.

Való igaz, a játék grafikájára nem lehetne panasz, ha a felbontás nagyobb lenne picit legalább PS4 PRO-n, hogy ne legyenek recés élek. Ezt leszámítva a megalkotott világ, a fények magával ragadnak könnyedén.

A játéknak van egy bizonyos hangulata, mely az elején talán még kicsit monotonitást is kölcsönöz neki, mégis kíváncsian várjuk mi fog ránk várni a Minotaurusz legendájával foglalkozó történetben. Igen, van történet is, miszerint nekünk Theseusnak kell megmentenünk a világot a Minotaurusztól, így egyértelműen ez a mitikus lény lesz a játék végén a főellenség. De legyen is elég ennyi a történetről.

Theseus PSVR

A játék kameranézete általában egy a helyszínen rögzített fix pont, ahol fejünk mozgatásával nézelődhetünk és az előttünk látható terepen irányítjuk a főhőst, mint ha csak a God of War 3-al játszanánk. Viszont néha a hatás kedvéért normál TPS nézete is kapunk, de ez ritkán, általában sötét folyosókon fordul elő.

Az irányítás DualShock 4 kontrollerrel történik és teljesen kézre áll. Amikor találkozunk a játékban az első szörnnyel, az valóban félelmetes, hiszen szinte tehetetlennek érezzük magunkat egy fáklyával csapkodva a kezünkben, mert igazi fegyverünk még nincs. A fegyver, vagyis kard megszerzése után könnyedén kaszabolhatjuk az ellent, teljesen rendben van a harc irányítása, még ha az pár mozdulatban ki is merül, melyek a vetődés, fáklyával csapdosás, karddal kaszabolás és kivégző mozdulatból áll. Ezeken kívül lehet fali peremekre felkapaszkodni, néha már-már Lara Croft-nak érezzük magunkat, de persze ettől is színesebb a játék.

Theseus PSVR

De térjünk is át a negatív oldalára a játéknak. A Minotaurusz kivételével összesen 1, ismétlem 1 fajta ellenség van a játékban, ami csupán azért nem zavaró, mert mire zavaróvá válna, hogy csak ezt az egy ellent kaszaboljuk, véget ér a játék, ami nem sokkal több, mint 1 óra hosszúságú.

És ez, ami igazán zavaró. Itt egy szép játék, ügyesen összerakva, erre nem képesek 1 órától többet belepréselni. Kérdem én, hogy miért? Ha már minden feltétele adott, miért szúrják el pont ezzel? A játékot emiatt 7 pontra értékelem, pedig egy bivaly erős 8-as is lehetett volna belőle.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .