Grave VR

grave psvr

A 2014-ben Kickstarter projektnek indult openworld horror játékot év végén, de legkésőbb 2017 elején PSVR-ban is élvezhetjük.

A Grave VR október 25-én 20 dollárért lesz elérhető Steam-en HTC Vive-ra, de nem sokkal utána Oculus Touch-ra és PlayStation VR-ra is megjelenik.

Egy különös sivatagban ébredünk emlékek nélkül, nem tudjuk hogyan is kerültünk oda.  A sötétből előbújó lények ellen egyetlen fegyverünk a fény, ez lesz a túlélésünk kulcsa. Alapvető elvárás lesz, a Move kontrollerek jelenléte, így még egy gyufa meggyújtását is tudjuk azzal szimulálni.

A kreatív igazgató, Tristan Parrish Moore elmondja, hogy nem a fegyverarzenálon lesz a hangsúly, hanem a fényt előállítani képes tárgyak megtalálásán, mint gyufa, zseblámpák, fáklyák. Ezzel egy feszültséggel teli pszichológiai horrort szeretnének összehozni.

A Grave VR jellemzői:

 • Pszichológiai horror: Te vagy a leggyengébb lény ebben a világban és mindent meg kell tenned, hogy túléld az éjszakát.
 • Nem hagyományos fegyverek: A fény és a tűz az egyetlen eszköz a játékban, mely védelmet biztosít.
 • Halálos szörnyek széles spektruma: Többféle lény található a játékban, mindegyiknek saját erőssége és gyengesége van. (Strangers, Orphans, Wraiths, The Tortured)
 • Intuitív irányítás: Úgy tervezték, hogy minden mozdulat a legközelebb álljon a valósághoz. Akár egy gyufa meggyújtásáról legyen szó, vagy a zseblámpa leakasztása az övedről.
 • Történet-vezérelt VR élmény: Érdekes történet közepébe csöppensz, mely nem csak a túlélésről szól.
 • Interaktív környezet: Nyílt világú játék, intuitív node-alapú bejárás, rejtett helyek felfedezése. A felgyújtható tárgyakkal pedig a környezetet fegyverként használhatod.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 522 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

7 Comments

  • Nos igen, a grafika nem üt annyira. DE, fontos leszögezni, hogy VR-ban a grafika nem annyira számít. Ez most így furán hangzik, de ha hozzászoksz egy képi világhoz, hogy “ott vagy benne”, akkor is át tudod élni, ha nem élethű a grafika, vagy a meseszerű a világ.

   • Nem vagyok én sem grafikafüggő, vannak annál fontosabb dolgok hogy lekössön valami.Inkább arra gondolok hogy milyen lesz amikor a fejemen van a VR, mert nem igazán sikerül elképzelnem.Hiába nézem ezeket a Youtube-os GamePlay-eket nekem egyenlőre nem jön át a dolog.

    • Én már próbáltam Vive-ot és Rift-et is. Igazából én sem tudtam elképzelni, míg nem próbáltam. A lényeg, hogy 5-10 perc alatt belemerülsz annyira, hogy már tényleg ott érzed magad a világban.

 1. Igen ezt én is észrevettem, hogy nem minden vr játéknak van csúcs grafikája (pl. gólem) de hangulata annál inkább. Ez a játék is nagy élmény lesz!

 2. Jónak tűnik. Nincs tapasztalatom vr játékok terén, nem próbáltam még és nagyon várom az első alkalmat, ami mindenképpen horror játék lesz. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .