A VR HMD szemüvegek 2016-os éve számokban

VR eszközök összehasonlítása

A virtuális valóságnak az első igazi éve 2016 volt, hiszen megjelentek a legfejlettebb VR HMD eszközök, a Playstation VR, az Oculus Rift és a HTC Vive. Rengetegen csak tippeltek, hogy 2016-ban a legnagyobb ágyúk mekkorát is szakíthattak a VR piacból, azonban már megjelentek a 2016-os évre vonatkozó SuperData Research Reportok, mely alapján meg lehet mondani, hogy melyik eszközből mennyi is fogyott.

3. helyezett: Oculus Rift

Oculus Rift
A Facebook üdvöskéjének jelent meg elsőnek a consumer verziója, pontosan 2016. március 28-án. Ennek ellenére rengeteg akadály merült fel az értékesítése során, rengeteg előrendelést hónapokkal a megjelenési időpont után kaptak csak meg a vásárlók. És nem is a teljes Oculus Rift csomagot kapták meg, mert a Rifthez tartozó mozgásérzékelős kontroller hivatalosan csak december 6-án jelent meg.
2016-ban a SuperData Research Report alapján 355 ezer Oculus Rift talált gazdára.

2. helyezett: HTC Vive

HTC Vive
A Vive 2016. április 5-én jelent meg hivatalosan, és az Oculus hibáját a HTC csapata remekül ki tudta használni, hiszen ők már egy komplett VR csomagot tudtak adni mozgásérzékelős kontrollerekkel és teljes room scale VR élménnyel. Ezzel a HTC Vive úgymond monopol helyzetben volt egy darabig a virtuális valóság piacán. Ennek ellenére az eladások annyira nem emelkedtek ki a 2016-os évben.
2016-ban a SuperData Research Report alapján 420 ezer HTC Vive talált gazdára.

1. helyezett: Playstation VR

playstation VR
Annak ellenére, hogy a Playstation VR hivatalosan csak 2016. október 13-án jelent meg, letarolta a HMD VR eszközök piacát! Valószínűleg az ár is közrejátszik, hiszen a Playstation VR felszereltsége eltér a kettő másik HMD-től, viszont nem kell hozzá egy erőmű, hanem a rengeteg háztartásban is megtalálható PS4 és PS4 pro szükséges hozzá. Annak ellenére, hogy eltér a Playstation VR tudása a többi eszköztől egy remek VR szemüveg, és rengeteg tartalom készül hozzá. Na de mennyi is az annyi 2016-ban?

A SuperData Research Report szerint 745 ezer Playstation VR talált gazdára!

Ezzel ki lehet jelenteni, hogy a 2016-os évben a HMD VR eszközök nyertese a consumer piacon egyértelműen a Playstation VR. És ezt a „díjat” valószínűsíthető, hogy 2017-ben is a PSVR fogja megszerezni, hiszen február 19-én már be is jelentették, hogy a megjelenéstől számítva már 915.000 darab headsetet adtak el! Ez a szám nagyjából a PS4 és PS4 Pro tulajdonosoknak a 2%-át teszi ki. A számok és a tapasztalat is azt mutatja, hogy a Playstation VR a nagyközönségnek szól és egy sokkal felhasználóbb és pénztárcabarátabb konstrukció, mint az Oculus vagy a HTC VR megoldása.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .