God of War – Keresd a Playstation Plus kibővített szolgáltatásán [X]

Júniusban érkezik a kibővült a Playstation Plus szolgáltatása, amely új játékélményt szolgáltathat sokak számára. Az újonnan elérhető játékok közül most a God of War műremeknek szánunk néhány sort.

A War of God 2005 óta része a PlayStation játékfelhozatalának. Éppen ezért az új kiadásoknak volt miből meríteni, a történek is egyfajta kultikus fennhangot mondhat magáénak. A War of God azon játékok sorába tartozik, amelyek nem laposodtak el, nem váltak unalmassá, sőt megújulásra is képesek voltak.

A 2018-as visszatérés igazi sikertörténetként említhető. A skandináv panteon hangulatvilágát tökéletesen eltalálták a tervezők. Jót tett a történetnek, hogy az alkotók képesek voltak félretenni a kissé elhasznált görög mitológiát. Kratos szerepeltetése és a zord észak megelevenítése tökéletes ötletnek bizonyult. Egy olyan korban járunk, amikor az istenek még a földön jártak az emberek és a szörnyek között. A spártai félisten megjelenése azonban így sem maradhat sokáig titokban.

A játék nagyságát egyértelműen a történet szolgáltatja. Nem csupán a párbeszédek vannak kiválóan felépítve, hanem a jelenetek is. Az életszerű arc- és testjáték nem példa nélküli, de ilyen minőségű történetmeséléssel párosítva ritkán látunk ennyire versenygépes kombinációt. Éppen ezért azt mondhatjuk, hogy a War of God egy kiválóan összerakott, érett és rétegzett játék.

A fegyverkészlet nem csak ötletes, de nagyszerű kivitelezéssel is rendelkezik. Kratos elhajítható és visszahívható Leviathán fejszéje az utóbbi évek egyik legjobb videójátékos fegyvere, amely még arra is alkalmas, hogy a falhoz szögezze az ellenséget. A fegyver- és harcrendszerek mellett említeni kell a főhős testi adottságait; képes kézzel széttépni az ellenségeit. A játék fejlődéstörténete kiemelkedően jó.

Mindenképpen érdemes elmondani, hogy a War of God a 2018-as megjelenése ellenére a mai napig az egyik legjobb megjelenéssel rendelkező játék. Nem csupán a karakterábrázolás rendkívül erős, hanem a pályaberendezések módja és a látkép is. Olykor nagy távolságokra elnyújtja előttünk a tájat, a bejárható pályaszakaszok persze sokkal kisebbek, mint amekkorának a látvány sejteti őket. Sokszor olyan érzésünk van, mintha a Santa Monica fejlesztői számára a látvány végletekig tökéletesítése egyfajta életcél lenne. A játék olyan sok változatos tennivalóval lát el bennünket, ami finoman szólva is lebilincselő hatással van ránk.

Az új kiadás, a God of War Ragnarök várhatóan az idei évben megjelenik. Addig van idő pótolni a lemaradást és végig játszani az előző kiadásokat, illetve felkészülni az új játék kihívásaira. Biztosak lehetünk benne, hogy az új verzió is nagyszerű látványvilágot kínál majd.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


tizenkilenc − 14 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .