Gamesir VX AimSwitch TESZT

Habár nem VR, de PS4-hez kapcsolódik. Van aki szereti, van aki gyűlöli, de miért is és milyen is ez az eszköz?

A legtöbben a TAC HORI-t (HORI Tactical Assault Commander) ismerik, ami egy nagyon megosztó eszköz. De miért is kavar fórumokon nagy port? Mert a multiplayer játékokban a konzol használók között azonnal egyenlőtlenség lép fel, ha valaki a kontrollerrel harcolókkal szemben billentyű + egér kombót használ. Ezzel én is teljes mértékben egyetértek, viszont nem zárnám ki 100%-ban a használatát. Single player módban nem érzem azt, hogy bárki lelki világát megsértené valaki, ha ilyen irányítást használ, hiszen akik PC-ről jönnek át konzolra, azok azonnal elvéreznek az FPS-eknél és sok idő mire azt megfelelően tudja kontrollerrel irányítani.

A hosszú bevezető után pedig beszéljünk tesztalanyunkról, a konkurenciának szánt Gamesir VX-ről, ami egy egészen jól összerakott eszköz lett.

A dobozban az akkumulátoros billentyűzetet, egy rácsatlakoztatható csuklótámaszt és egy vezetékes egeret találunk, valamint egy microUSB töltőkábelt a billentyűzethet és a vezetéknélküli vevőegységet. Háromnyelvű (angol, japán, kínai) kézikönyv is jár hozzá, aminek az első oldalán egy QR kódot lecsippantva letölthetjük a Gamesir alkalmazását, amin keresztül telefonunkra csatlakoztatva frissíthetjük a billentyűzet firmware-ét.

Képtalálat a következőre: „gamesir vx”

PS3, PS4, XBOX és Nintendo Switch mellett PC-hez is csatlakoztatható, de én csak a PS4-et néztem meg. Egészen érdekes megoldás, kcisit zavarban is voltam az első csatlakoztatásnál. Egy szabad USB portba kell csatlakoztatni a vevőegységet (ez egy USB stick formájú kis dolog USB foglalattal a végén is), majd abba egy USB-microUSB kábellel a PS4 kontrollert kell csatlakoztatni és bekapcsolni a Billentyűzete, amibe az egeret kell még beledugni. Ezután egy ESC gomb megnyomásával a DS4 irányítását átveszi a billentyűzet és így kezdhetünk neki a használatnak.

Elsőre kicsit idegen PS4-en billentyűze-egér kombót használni, de hamar hozzá lehet szokni, főleg ha az emberfia PC-ről jött, mint én is. Több játékkal is kipróbáltam, értelemszerűen legtöbb haszna az FPS játékoknál van, de valahogy furcsa volt az egér érzékelése. Működni működött, de mint ha mindig többet szerett volna mozdulni, mint amennyit mozdítottam rajta, ezért túlmozdulások történtek. Kicsit, mint ha a késleltetéssel lett volna probléma. Többféle DPI beállítás között is választhatunk és mindenki megtalálhatja a neki valót, de ez sem tudta 100%-ban ezt a problémás érzetet kiküszöbölni.

Mindenesetre az eszköz működött és egérrel lehetett játszani FPS-t, ami érdekes émény volt. Aki az égnek nem tudja megszokni a DS4-el FPS irányítást, annak mindenképp ajánlom, de multi csatákba etikai szempontok miatt ne menjetek bele, ha nem ugyanolyan esélyekkel tudtok indulni. Tehát ha mindenki ilyet használ, akkor lehet, de ha nem, akkor nem illik.

Itt megvásárolható!

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .