TESZT: Chromagun VR

A 2017. augusztusában megjelent Chromagunt a Pixel Maniacs elhozta nekünk VR környezetbe.

Nem véletlen, hogy sokunknak a Portal jut eszünkba a játékrül első ránézésre, hiszen nagyon hasonló a grafikai megvalósítás. Sajnos prtál fegyverünk helyett csak színeket lövöldöző fegyver áll rendelkezésünkre, mégis egészen jó fejtörőkkel áll elő a Chromagun.

A játékról
A feladatunk a pályákon bolyogó droidokat kapcsolókhoz juttatni, hogy kinyíljanak az ajtók számunkra a továbbhaladás felé. Mindezt úgy kell tennünk, hogy a droidok a 3 színű (kék, piros, sárga) fegyverünkkel átszínezhetők és meglehetős vonzódást éreznek a velük azonos színű felek irányába. Szóval ha van egy fehér droidunk – vagy akár már színes – és a kapcsolónk melletti falat ugyanolyan színűre festjük, mint a droid az oda feog szállni ha elég közel van. Léteznek vadabb droidok, amik üldözőbe vesznek és magas feszültséggel megráznak, ha utolérnek, ezeket közelebb kell csalni az azonos színű felhoz, hogy rákattanjanak. A 3 szín viszont kombinálható, így pl. a kék és sárga színek egymás utáni használatával töld színt érhetünk el. Szükség lesz a logikára is bőven, ha 2 vagy több falat is a droid színére festünk, azok között félúton fog megállni. Sokszor ezzel kell majd taktikázni, vagy egy korábban használt droidot átcsalni egy faltól, ahová feltapadt, úgy hogy átfestjük más színűre a droidot vagy a falat. A játék előrehaladtával nem laposodik el, hiszen egyre több funkciót fedezünk fel és használatukra fogunk kényszerülni.

Az irányítás
Az irányítás FPS nézetben, folyamatos mozgással is lehetséges DS4 használatával, viszont igazán élvezetessé Aim Controller támogatás teszi, így aki azzal rendelkezik, máris kezében érzi a színező fegyvert.

Grafika
A játék felbontása teljesen megfelelő. A grafikai stílus egyszerű, letisztult, mint a Portal esetében. Igazából nioncs rá panasz.

Hangok
A hangokban semmi kiemelkedő. Vannak, jól megvannak. A háttérben beszélő narrátor hangja viszont egészen belesimul a játékba és megteremti a kellő hangulatot.

Összegzés
Összességében egy átlagos logikai játék VR-ra ültetett verziója, folyamatos mozgással, egész jó fejtörőkkel, de semmi több, annak viszont nagyszerű. Akinek a nem VR verzió megvan, annak rossz hírem van, mert ez teljesen külön megvásárolandó játék, még ha nagyrészt azzal meg is egyezik. Habár a fejlesztők szerint vannak eltérések és plusz dolgok. Az én értékelésem 7/10.

PS Store-ból beszerezhető: Chromagun VR 5.990 Ft helyett 4.790 Ft-ért február 27-ig.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


öt × három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .