TESZT: Borderlands 2 VR

borderlands 2 vr psvr

Újabb Skyrim hosszúságú FPS-t kaptunk meg PSVR-ra és azt kell mondanom, kötelezú darab!

A Borderlands 2 egy korábban nagy sikert aratott, posztapokaliptikus világban játszódó FPS, ami érdekes grafikájával megosztja a játékosokat, hiszen van akinek kifejezetten tetszik és van, aki szerint bénának tűnik. Én amondó vagyok, VR-ban tök mindegy, mert az élmény, hogy benne valóban ott vagyunk a helyszínen, az olyan élményt ad, ami leírhatatlan.

De ha már a grafikánál tartunk, beszéljünk a felbontásról, ami a PlayStation VR játékok sarkallatos pontja. A játék felbontása megfelelő, a közeli tárgyak élei rendben vannak, a távolabbiak már kevésbé, de még a megfelelő szintet ütik. A látótávolság a játékban egészen elképesztő, hiszen sokszor rettentő nagy területeket láthatunk be. A színek kicsit fakók, de az a játék stílusának és az eleinte zord, téli tájnak köszönhetjük.

Irányítás terén a játék csillagos ötösre vizsgázott. Na így kell kitalálni egy PSVR FPS-hez az irányítást. A DualShock 4-el rettentő jó az irányítás, én azzal kezdtem és már a menüben is különböző kiosztások választhatók. Aztán kipróbáltam Move kontrollerekkel, ami a videóban is látszik. Kicsit féltem a mozgástól, de zseniálisan megoldották a srácok. Igen, van teleport, de folyamatos mozgás is! Amerre a bal move-al mutatunk, a move dedikált gomb nyomvatartása mellett abba az irányba haladunk. A játékban való mozgást érintő beállításokat erőteljesen személyreszabhatjuk. A teleporttól és szakaszos fordulások és elsötétített szélű fejmozgatásoktól kezdve beállíthatjuk a folyamatos haladást, forgást, a futás sebességét és az elsötétülő széleket is kikapcsolhatjuk A videóban én így toltam. Zseniálisan megoldották a srácok, minden kézreáll és 1-2 órát simán le lehet nyomni így egy VR veteránnak is rosszullét nélkül.

A hangok átlagosak, de nincs is velük semmi probléma.

A játékban ezernyi fegyver, tárgy áll a rendelkezésünkre. Fejlesztési és fejlődési lehetőség is van, arról nem is beszélve, hogy 4 teljesen más tulajdonságokkal bíró karakterrel játszhatjuk a játékot, ami karakterenként 50 óra játékidőt ígér. Azt hiszem ezzel senki nem fog uatkozni. A pályák ellenfelei jól néznek ki, a mozgási animációjuk is szuper. A Boss-ok izgalmasak és mindegyiket máshogyan kell legyőzni. A fegyverfelhozatal is változatos, érdemes a megfelelő taktikához igazítani mi is van nálunk.

Értékeléskor én egy maximum pontszámot adnék a játéknak, nálam vígan üti a 10/10-es értékelést. Tartalomban és irányításban is. Csupán egy dolgot nem értek és ezt mindenki nagyon hiányolta, de nem szeretném a pontot ezzel csorbítani, de kihagyták a co-op lehetőséget, ami az eredeti játékban benne volt. Ennek az okát nem tudjuk, de semmiképpen nem vonnék pontot ezért, mert a játék önmagában is zseniális. Ez egy AAA játék, akárhogy is nézzük. Próbáljátok ki!

PlayStation Store-ból 14.990 Ft-os induló árral letölthető.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 − három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .