Frissítik Japánban a PlayStation VR-t

Elméletileg október 14-én, 1 évvel és 1 nappal a PlayStation VR megjelenítése után egy kisebb frissítésekkel megáldott variáns fog napvilágot látni.

Na de milyen változásokat várhatunk?

  • Ugyebár tudjuk, hogy a PSVR kis számítási egysége legnagyobb bakija, hogy nem engedi át a HDR tartalmat, így akinek erre képes TV-je van, az csak úgy tudja a HDR tartalmú normál TV képernyőjén játszható játékokat élvezni, ha a számítási egységből kihúzza a HDMI-t és közvetlenül a TV-be dugja. Ez marha kényelmetlen, kellemetlen, hogy dugdosni kell. Szóval az új VR-hoz adott számítási egység ennyivel okosabb lesz, hogy átengedi magán a HDR tartalmat.
  • Állítólag a VR kábelét is egyszerűbbre cserélik, bár nem értem azzal mi gond volt, ráadásul így a korábbi VR verziót vásárlók a HDR kedvéért sem tudják majd kicserélni csak a számítási egységet 🙁
  • Valamint beépített fülhallgatót kap a VR maga, ami szintén feleslegse “frissítés”. Vajon elveszti a 3rd party füles csatlakozási lehetőséget és csak a beépített használható? És mi lesz, ha tönkremegy? Szerintem ez is rossz döntés, ha nem lesz cserélhető akármire.

Szóval míg sokan PlayStation VR 2.0-ról beszélnek, én azt mondom, hogy egy maximum 1.1-es verziószámra ugrása az eszköznek. Európai megjelenésről egyelőre nincs info, az ára ugyanannyi lesz, hiszen ez csak egy ráncfelvarrás, ami CUH-ZVR2 kódnéven fut.

Ide kerültek az eddig kábelen található gombok.

 

Az új és régi közötti különbség, csupán a füles változott.

 

És a csomag tartalma
Orosz Mihály
About Mihály Orosz 521 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

4 Comments

  1. Amíg a kijelző felbontása és látószöge nem növekszik addig fölösleges váltani.
    Viszont tartok tőle, hogy ahhoz már fog kelleni egy PS5 is.

    • Igen, egyértelműen egy erősebb konzol kell majd a nagyobb felbontáshoz, a PSVR 2 pedig nagyobb felbontású kell, hogy legyen. Szóval PS5-el jön majd a PSVR 2 is.

  2. Szia, szerintem a kábel egyszerűsítése nem volt véletlen. Én most viszem szervízbe már a második sisakomat, mert a kábel ami a sisakba megy fel, az a rögzítő gyűrűnél a sisak pántjánál kontakt hibás lett. A sűrű használat során a egy ponton tud csak nyíródni a kábel. De az új VR-nál már úgy látom direktbe jön egyenesen lefelé, ezzel ki is küszöbölték ezt a hibát

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


hét − négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .