TESZT: CastleStorm VR

castlestorm vr teszt

A viking hordáktól szeretnéd megvédeni Európát? Itt a lehetőség, ugyanis a Zen Studios a méltán híres játékát VR-ra is megjelentette.

A játék leginkább az Angry Birds-re hasonlít, mégis sokkal több annál, egy amolyan valós idejű stratégia és tower deffense ötvözete. A fő fegyverünk egy ballisztikus nyíl, vagy katapult, igazából lényegtelen. Szépen becélozzuk a felénk haladó ellent és lövünk, mielőtt eléri kapuinkat, utána pedig várukat próbáljuk lerombolni különböző varázslatos lövedékkel vagy éppen bombával.

Viszont nem lehet hamar ráunni a játékra, hiszen tele van különféle küldetésekkel. Nem csak Vikingek, hanem farkashordák is támadhatnak ránk az erdőből, vagy vissza kell szereznünk eltulajdonított zászlónkat, foglyokat ejthetünk, vagy éppen nekünk kell kiszabadítani az ellenség markában raboskodó bajtársainkat.

A játék során fejlődhetünk, fejleszthetjük fegyvereinket, hiszen a nyert aranyakat mire is vernénk el, mint egy erősebb nyíl, vagy egy nagyobb hatótávú bomba, esetleg egy teljesen új fegyver. Viszont fejleszthetjük és tovább építhetjük erődünket is, mely helységek segítenek egységeink ellátásában, vagy akár csak díszesebbé tehetjük várunkat, új tornyokat húzhatunk.

Az izgalmas kampányon kívül viszont co-op és competitive módokkal is rendelkezik a játék, így érdemes az online mókának is adni esélyt, mert felettébb szórakoztató.

A vizuális látvány éles, a jó felbontásnak köszönhetően, recés éleket szinte sehol nem lehet látni. Az élénk színek és rajzfilmes, humorosra vett karakterek és nagyon jót tesznek a játéknak. Az irányítás a dualshock kontrollerrel történik. Bár nem egy dobozos játékról van szó, a kedvező ára mellett kellemes kikapcsolódást és szórakozást nyújt hosszútávon, az értékelésem pedig 10/10.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


tíz − hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .