TESZT: Driveclub VR

Driveclub VR PSVR

A Driveclub VR az első teljes értékű autóversenyes játék PlayStation VR-ra.

Lehet szeretni és lehet utálni, de szerintem nem rossz munkát végeztek a srácok még akkor is, ha a grafikai részletességen – nem keveset – butítani kellett. A játék ettől még igazán szórakoztató és valóban olyan, mint ha az autóban ülnél, habár nekem a külső nézetes irányítás is nagyon bejön! A DEMO-tól rosszul voltam, amikor megkaparintottam október 13-án a PlayStation VR-t, viszont a PRO támogatott teljestől semmi bajom.

A Driveclub-ot a Konzolok Szervize bocsátotta rendelkezésemre, így ez a teszt nélkülük nem jöhetett volna létre.

Náluk megvásárolhatjátok a Driveclub VR-t!

Na de nézzétek meg a Driveclub tesztet:

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

6 Comments

  1. Köszi a tesztet!

    Lehet játszani úgy is, hogy a joy motion controllerként funkcionál és ugy olyan mintha tényleg kormányoznád kormány nélkül. Próbáljátok ki.

      • Azt előre bocsájtom, hogy imádom a Driveclub VR-t! Nem értek egyet a grafika ekézőivel, nagyon jó kic cuccot raktak össze. Bizonyos részeken brutál jó a látvány. Magával a játékkal a világon semmi gond sincs.
        Viszont két dolgot említenék meg, az egyik az hogy a színkezeléssel, világosítással gondjai vannak a programnak. Egyszerűen van olyan PSVR cím, amiben a kijelző szinte életre kel, szemben a Driveclub élettelen néha fakó színvilágával. Amin a lapos egysíkú világitások még tovább rontanak.
        A másik dolog, ami ront az élményen, a sebességérzet problémái. Furán hangzik, de 100km/óráig mknden rendben, aztán lassan összeomlik a sebességérzet.
        Ezt a két problémát egy patch formájában el lehetne tüntetni végérvényesen. Ebben biztos vagyok. Én ezt betudom abba, hogy 1.nyitócím, 2. Ismerjük a droveclub1 és 2 közötti különbséget(gyakorlatilag az 1.0 után csináltak egy tök új driveclubot:)),ami azt jelzi hogy ez egy félkész játék (mint a Driveclub volt), ezt október 13.án ki kellett adni.
        3.kètlem hogy ezt a pro-ra optimalizálták, ez ugyan nem mozgatja meg a dupla gpumat… ezt simán fel kellene ultrázni a pro-ra. Jelenleg mid-high között lehet érzésem szerint, 90fpsen lockolva.

  2. Kipróbáltam a demot és megvettem a játékot. Nekem nagyon bejön a VR-ban vezetés. Ha valakinek van kedve játszani az vegyen fel – SafianSzabi a nickem -, illete csináltam egy Team-et HUN RACING TEAM- néven csatalkozzatok és játszunk egymás ellen.

  3. Sziasztok! Április óta van vr-om, pár játékot kipróbáltam már, és a driveclub-bal is nyomtam kb 100 offline versenyt. Korábban én is olvastam pár helyen hogy a grafikát nehezményezik, – nos ez részben igaz – de az összes kanyar, előzés, stb, bőven olyan távolságon belül történik, ahol a grafika simán a helyén van. Távolabbra nézve maszatos lesz, ami inkább a vr mint a játék sajátja, de ilyen ha egy full hd kijelzőt közelről nézünk. Nyilván amit 5 pixelben lehet csak megjeleníteni az sosem lesz élesebb, és ez általában vonatkozik a vr játékokra. De akit ez tartana vissza az nyugodtan vegye meg. Az autók a végletekig kidolgozottak, a belső tér hűen tükrözi a valóságot. (start előtt lehet alaposabban megnézni) A fizika teljesen rendben van, minden kocsi másképp viselkedik, érdemes többet is kipróbálni. Tényleg jó a külső nézet, ilyenkor ugyebár jobban látni hogyan reagál a kocsi. Hozzátenném az összes autós játékot eddig csak így játszottam, ez az első a vr miatt aminek belülről is érzem a határait. Az ai/mi offline-ban kellemes, hagy előzni, a sikerélmény nem marad el, de a legapróbb hiba is megbosszulja magát. Jó játékot!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .