A Sony nagyon alábecsülte a PSVR keresletet

PS VR

Ahol kapható lesz a PSVR, ott sem fog jutni mindenkinek, mert a Sony nagyon alábecsülte a keresletet.

Nem elég, hogy mi magyarok nem kapunk első körben a PlayStation VR sisakból, de még Amerikában, vagy a környező EU-s országokban is kevés lesz az igények kielégítésére. Arról nem is beszélve, hogy az olyan országok játékosai, ahol nem lesz kapható – mint nálunk – szintén külföldi készletből szeretnének hozzájutni október 13-án az eszközhöz.

Az amerikai Gamestops üzlethálózat már nem is enged több előrendelést, a 16 éves fennállásuk óta nem volt még példa, hogy akármelyik hardware ennyire kelendő lett volna. Mindemellett a Sony-nak rá kell kapcsolnia a PS kamerák gyártására is, a Move kontrollerekről nem is beszélve.

Továbbá még midig érvényben az a pletyka, miszerint PSVR kompatibilis lesz idővel PC-vel is. Ez nagyot robbantana, hiszen akkor PC-s körökben is akinek eddig túl drága volt a HTC Vive vagy az Oculus Rift, de $399-t azért megérne a VR élmény, szívesen lecsapna az eszközre. Ez még nagyobb keresletet eredményezne, amit nem lenne egyszerű kiszolgálni.

A Konzolok Szervize szerint az a szomorú eset is előfordulhat, – amire volt példa a PS4 megjelenésekor is – hogy megjelennek Magyarországon a PSVR headsetek arany árban és a forgalmazók akár 160-180e Ft-ot is elkérhetnek érte.

Lassan elindul a 2. előrendelői hullám, ami a karácsonyi időszakra lesz időzítve. Az ég irgalmazzon nekünk!

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 522 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

11 Comments

  1. Ez van most pc-nél is , jó példa rá a vive. De már hónapok óta van rá elő rendelés láthatták volna igényt. Ha így haladuk majd jövő karácsonyra nálunk is lesz hivatalosan. Mellesleg akkor minek 2. előrendelői hullám ha még az elsőt se tudják még kiszolgálni.

  2. Nah most azért tapsikolok örömömbe hogy már májusban volt merszem előrendelni. Így van esélyem rá hogy időben megkapom 😛 viszik mint a cukrot. azért az a 40 millás potenciális vásárló nem hazuttolta meg magát .) csak a sony is elszámolta a dolgot ekkora kereslettel nem tudom hogy fognak megbírkozni…

  3. Mindenki megkapja előbb vagy utóbb. Én nem rendeltem elő, de nem idegeskedek. Vannak bőven még játékok amiket ki kell játszanom addig, mivel nemrég jutottam ps4-hez. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .