Mennyire lesz kelendő a Playstation VR?

PS VR vegyek, vagy ne vegyek?

Megkérdeztünk kicsivel több, mint 100 Playstation 4 tulajdonost, hogyan is áll a PSVR vásárlásához.

Azt tapasztaltuk, hogy általában Playstation VR témában a hozzászólások negatív és elutasító hangvételűek Playstation 4-es fórumokon, holott a vásárlási hajlandóság sokkal magasabb. Ennek következtében kimondhatjuk, hogy akik nem fognak vásárolni Playstation VR-t, azok szívesebben hangot adnak ennek, mint akik igen.

Feltettük hát a nagy kérdést a PS4 tulajoknak, hogy ki hogyan áll a vásárláshoz és az alábbi 5 válaszlehetőséget adtuk meg:

 • Biztosan megvásárolom már a megjelenés napján. (11 fő)
 • Megvárom a teszteket, tapasztalatokat és megjelenés után pár héttel/hónappal veszek. (30 fő)
 • Majd veszek egyet használtan, biztos lesz akinek mégsem jön be. (5 fő)
 • Vennék, de sajnos túl sokba kerül. (39 fő)
 • Nem érdekel a VR, szinte biztos, hogy nem veszek. (17 fő)

Az eredmények alapján a tulajdonosok 47%-a vélhetően szert fog tenni egy PS VR-ra, míg 53% nem.

Ha viszont figyelembe vesszük azt a 39 főt, akik vennének ugyan, de nem szánnának rá ekkora összeget, akkor a pozitív érdeklődés 87%-ra ugrik és csupán 13% az, akiket hidegen hagy az új technológia. Úgy érezzük, hogy ezzel a 82%-al a Sony nem nyúlt mellé, viszont jogosnak tartjuk annak a 36%-nak is a meglátását, hogy magyar pénztárcához mérten kicsit magas lesz az a 130-135e Ft körüli összeg az új kiegészítőért.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 521 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

8 Comments

 1. Én már 3 honapja előrendeltem:) jó hogy van egy ilyen oldal ahol összeszeditek az info morzsákat kösz érte.

 2. Szerintem is drágának tűnik elsőre, hiszen ennyiért vettem a PS4-et is kb. Hozzátenném, hogy ennyiért, ha jobban belegondolunk nem is olyan vészes az ár. Nézzük meg a többi (Vive, Oculus) VR technológiát mennyibe kerül. Ráadásul kell mellé egy bika PC is. Szerintem ez így talán ár/érték kategóriában a legjobb választás lehet. Már csak a tesztekre leszek kíváncsi, nálam ez lesz a döntő, hogy veszek vagy sem.

  • Valóban lényegesen olcsóbb megoldás, hoszen egy HTC Vive árából már PS4 + PSVR kombó is bőven kitelik, amellé pedig kell valóban egy komolyabb PC. Nálunk már 2016. október 13-án nézhetsz kicsomagoló videót és aztán jönnek sorra a tesztek is 😉

   • Akkor elvileg aki előrendelte Magyarországon az jó eséllyel számíthat októberben? Remélem igen. Mondjuk játék felhozatalra kíváncsi leszek. 576 oldalát szoktam lesegetni, de eddig nem sok vr címet láttam , max 1-2-t. Az érdekesebbeket nem is láttam. Vagy ennyire utolsó pillanatra hagyják őket?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


hat − 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .