Szétkapta a PSVR-t az ifixit.com!

Az ifixit.com -ot arról ismerjük, hogy különböző kütyüket szednek darabjaira és értékelik javíthatóságuk egyszerűségét 1-10-es skálán.

A PlayStation VR egy előkelő 8-as értékelést kapott, mely 1-el meghaladja az Oculus Rift és HTC Vive pontjait.

A VR legfontosabb alkotóeleme az 1920×1080 felbontású – vélhetően -Samsung kijelző, amelyet a SAMSUNG telefonokban is használ. Ezek közül is a PenTile mátrixos, tehát gyémántos pixelekkel rendelkeznek, mely az RGB sub-pixelek elhelyezkedésének formációjáról kapta a nevét.

psvr-szetszedes-kejelzo0 psvr-szetszedes-kejelzo

Maguk a lencsék pedig nem a megszokott kúp formájúak, hanem egy alacsonyabb profilú verzió, mely súlyosabb, de a fény kellemetlen megtörését is kiküszöbölik, ami a konkurenseknél sajnos előfordul.

psvr-szetszedes-all
Íme a PlayStation VR darabokban

A számítási egységet is darabjaira szedték, mely elég nagy megterhelést kap a térbeli hangzás és social screenért felelős feladat elvégzésekor, így méretes hűtőbordával és egy kis – de annál hangosabb –  ventilátorral oldották meg a Marvell SoC hűtését, mely akár 4K videók feldolgozására is képes. Itt jön a kérdés, hogy akkor a csatlakozók miért nem támogatják ezt.

psvr-szetszedes-szamitasi-egyseg-all
A számítási egység darabokban

psvr-szetszedes-szamitasi-egyseg

A videón pedig szépen végigkövethetjük a szétszedés folyamatát:

A képek és a videó az ifixit.com -ról származnak!

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 + 10 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .