Farpointról minden, amit eddig tudunk

farpoint psvr

Hamarosan megjelenik a Farpoint, addig is összeszedtem, mit tudunk eddig és milyen a visszhangja.

2017. május 16-án az USA-ban és 17-én a világ többi részén is megjelenik a Farpoint, amit minden PlayStation VR tulajdonos úgy vár, mint a Messiást, hiszen nagy lépés lehet ez nem csak a PSVR, hanem az egész VR piac életében. Végre egy AAA szintű FPS várható VR-ra, ami megmutatja, hogy igenis a kemény, pörgős akcióknak is van helye a virtuális valóság játékpiacán.

A Farpoint megvehető online, és fizikai formátumban is, mindemellett létezik egy Boundle pakk, ami az Aim Controllert is tartalmazza. Nem ismerek senkit, aki enélkül a fegyver nélkül venné meg a játékot, főleg hogy maga a fegyver kb. 6-7e Ft-ba kerül, hiszen ennyi a különbözet a fegyveres boundle és normál játék ára között.

farpoint-boundle psvr

Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy egy darab új Move kontroller is 10e Ft felett van a boltokban, ahhoz képest ez az célzó kontroller (aim controller) szinte ajándék. Arról nem is beszélve, hogy már más játékok is utólagos támogatást kapnak hozzá, valamint a jövőben megjelenő játékok is fogják az aim controllert támogatni. Szóval a Farpoint platinázása után sem dobhatjuk végleg a sarokba ezt a kiegészítőt.

Maga az Aim Controller megkapja a DualShock4 összes gombját, még a touch padot is és beépített akkumulátorral fog rendelkezni, melyet ugyanúgy micro USB-n kell majd tölteni, mint akármelyik playstation 4 kontrollert.

Az AIM támogatást élvező játékoknak külön szekciót nyitottam a játék menüpontban AIM Controller név alatt.

A játék legutolsó trailere már annyi izgalmat és olyan látványt ígér, ami miatt valóban tűkön ül minden előrendelő és remegve várja, hogy rámarkolhasson a fegyverre, VR sisakot a fejébe húzza és nekivethesse magát ennek az ismeretlen világnak.

Persze nem elég, hogy látványosnál látványosabb előzeteseket lássunk a játékból, a tesztekre lesz igazán kíváncsi mindenki. A jó hír viszont az, hogy külföldön már többen megkaparintották megjelenés előtt a Farpointot és eddig csak jókat lehetett róla hallani. Aki szkeptikusan állt hozzá, még az is elismerően beszélt a játékról és úgy néz ki valóban mérföldkő lesz ez a VR játékok történelmében.

Persze a Sony is tudja, hogy nagy durranás lesz, így külön PSVR reklámot kapott a Farpoint:

Szerencsére a játék története is egész érdekesre és izgalmasra sikeredett, még ha kicsit sablonosnak is tűnt. A Story Trailer erről is meggyőzött minket és a külföldi értékelések sem húzták le a sztorit.

És végül azt a trailert se hagyjuk ki, ami anno felborzolta a kedélyeket. Sokan el sem akarták hinni, hogy az akkor még iszonyatosan gyengének tartott PSVR-t meghajtani szinte képtelennek tartott PS4-re ilyen játék megjelenik valaha:

A játék hosszáról eddig annyit tudni, hogy 6-8 óra lesz, de ez VR-ban teljesítve nem fog rövidnek tűnni. Alapjában véve nekem a RE7 is 9 óra volt, ha jól emlékszem, úgyhogy ahhoz mérten ez sem lesz kevés.

Egy valamit viszont nem érdemes elfelejteni, hogy a játéknak lesz CO-OP módja, így a játékidő nem kicsit kitolódik. A fő történet nem játszható párban, erre külön pályák lesznek, ami még tovább növeli a játék értékét, így megunni sem lesz olyan egyszerű.

farpoint co-op psvr

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 521 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

7 Comments

 1. Nagyon-nagyon várom!
  Hosszas várakozás után eljött az én időm is és ezzel fog debütálni nálam a teljes szett: PS4Pro+VR+Farpoint bundle
  Így együtt azért elég húzós, remélem megéri az árát.

 2. Àllitólag jön majd az Arisona Sunshine is, szintén aim támogatással. Minden esetre, Farpoint előrendelve! 😀

 3. Kipróbáltam…
  Azt gondolom a játékról, hogy akinek van VR-e annak kötelező vétel!
  Legalább annyira mint a Resident.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


egy × 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .