Fórum

You need to log in to create posts and topics.

"Elmászik" a kijelző...

Sziasztok!

Nyár óta imádattal gyűröm a sisakot gond nélkül. Ma viszont olyat produkált a headset, amit korábban nem: folytatni akartam a Dirt rally-t amit előző nap hagytam abba, de a már az autóban lévő vr kép kb. 45 fokkal elmászott. (Ferdén ültem a kocsiban) Végig zongoráztam minden opciót, kalibrálást, de semmi. Más progival is bepróbálkoztam, de ott is el van fordulva balra a kép. Nyomtam egy reset-et a sisakon, egy fokkal jobb lett, de vagy visszamászik menet közben a rossz pozicióba, vagy jobb, de beszaggat a kép. Mindezt úgy, hogy semmi fizikai behatás nem érte a cuccot. Tegnap jó volt, most meg sz@r. ... Szerintetek szoftveres para van, vagy valamilyen mechanikus gebaszt? Illetve van-e már "irodalma" az ilyen problémának, vagy egyedi az esetem?

Valami tipp?

Köszönöm.

Nálam is fordult már elő ilyen. Aztán magótl megjavult, olyan váratlanul, ahogyan jött.

Ami befolyással lehet egyébként, az a kamera látóterében lévő fényforrások, ablakok, tükrök.

Köszönöm Misi a gyors választ! Olyan szempontból, hogy bezevarja valami a kamerát, nem lehet gond. Nem tudom, hol keressem tovább a hibát. Lehet, hogy nem is a sisakkal van a baj, hanem az alapgéppel. A kérdés, hogy így meg vigyem-e szervízbe? Bonyolult... De azért köszi és grat az oldaladhoz!

Szia!

Nálam a kép fordult el egyik napról a másikra. Konkrétan balra dől az egész. Amiket eddig próbáltam:

- Újrakalibráltam

- Újraindítottam

- HDMI kábelek cseréje

- Kamera másik pozícióba

- Én ültem máshova

Mikor bekapcsolom a VR-t és még szimplán a menüben vagyok, ott még jó. Majd mikor elindítok egy VR játékot vagy mondjuk a Youtube VR-t, dönt az egészen vagy 10-15 fokot balra. És kilépve a játékból ez meg is marad. (itt most nem jöttem rá hogy kell képet mellékelni)

Mi lehet a gond? Vagyis inkább mi lehet a megoldás?