A Sony ujjkövetős VR kontrolleren dolgozik a PSVR2-höz!

Mint azt tudjuk, a PSVR 2 nem közvetlenül a PS5-el fog megjelenni, de már jó ideje dolgoznak rajta a Sony mérnökei. Most pedig egy elég komoly ízelítőt kaptunk, hogy a kontroller fejlesztése milyen irányba is halad.

A múltbeli szabadalmak azt sugallták, hogy ujjkövetésen dolgozik a sony a még be sem jelentett PSVR2-höz, de a Sony kutatói által készített videó most már szilárdabb talajt mutat ennek az iránynak.

A videó egy gépi tanulásra is képes, közelségérzékelővel rendelkező eszközt mutat, ami a kéz és az ujjak pozícióját képes lekövetni. Persze a kinézete még eléggé kezdetleges, de itt a technológia a lényeg elsősorban, a design majd csak az utolsó körben készül el hozzá.

Amint azt láthatjuk, a move controller 2 prototípusa funkcionális szempontból kicsit talán a Valve index kontrolleréhez hasonlítható. A vezérlőben található érzékelők meg tudják állapítani, hogy melyik ujja van a felhasználónak felemelve. Ezt a mozgást a virtuális térben ábrázolva elérhtik a kéz és ujjmozdulatok pontosabb ábrázolását a virtuális térben. A videó azt állítja, hogy nem használnak külső kamerákat az ujjak helyzetének felismerésére, mint pl. amire képes már az Oculus Quest vezérlő nélküli megoldásában.

A videó másik szakaszában az is látható, hogy izzadt kézzel, gyűrűkkel, órákkal is próbálják használni és az eredmény lenyűgöző.

Habár a PSVR első generációja (és annak minden kiadása) támogatni fogja a PS5-öt, biztosak lehetőünk egy fejlettebb utódban, aminek egyik fő meghatározó tényezője lehet az új kontroller, ami talán az egyik legnagyobb gyengesége a jelen PSVR-nak a PC-s konkurensek vezérlőihez képest. Tehát ezen a téren nagyot kell robbantaniuk a Sony-nál.

Amennyiben ez lesz a végleges megoldása a Sony-nak, akkor biztosak lehetünk, hogy lesz rajta egy haveder, ami a kézfejhez rögzíti majd a kontrollert, hogy azt teljes nyitott ujjakhoz el tudjuk engedni.

Idén ne számítsunk a PSVR2-re, de van rá esély, hogy jövőre a boltokba kerül. Ez csupán találgatás, de én bízok a legjobbakban 😉

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

1 Comment

  1. PS 5 piacra kerülésekor még nem lesz elérhető így kivárok. Eltudom képzelni üzleti fogás miatt mire kikerül a PSVR 2 lesz egy PS 5 / 2 -es széria. Ami megfelelőbb lesz a kezeléséhez ! When PS 5 hits the market it will not be available so I wait. I can imagine a business trick by the time the PSVR 2 comes out to be a PS 5/2 series. Which will be more appropriate for your treatment!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 − 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .