TESZT: Form

Szereted a látványos logikai játékokat, de azt már kevésbé, ha túl nehéz és az őrületbe kerget? A Charm Games által készített Form a Te játékod lesz!

Nem is feltétlenül logikai játéknak nevezném, inkább azt mondanám olyan kalandban lehet részed, mint ha egy idegen világba csöppennél és ott kellene tevékenykedned. Azt sem tudod mit teszel, de tudod, hogy jól csinálod. Furcsán hangzik? Az is, mégis élvezetes! A történet nem túl szövevényes, egy alaszkai kutatóintézetben kezdünk, amint egy Obeliszket tanulmányozunk. Aztán hirtelen történik valami, majd pár másodperccel később az elménkben találjuk magunkat. A saját gondolatainkat is buborékokban látjuk, olvashatjuk, majd akár el is dobhatjuk. Ez tök jópofa.

Játékmenet terén egyhelyben állva kell az előtted lévő tárgyakon kapcsolókat noszogatni, kallantyúkat meghúzni, formákat a helyére illeszteni, hangokat hallatni, fényeket szabályozni, mindeközben olyan vizuális élményben lesz részed, hogy a hátadon is feláll a szőr, a hangokról nem is beszélve. Két Move kontrollerer játszható, melyek nem remegnek, halál pontosan lehet velük megragadni mindent, amit csak kell.

A feladványok sokrétűek, mind más és más. Fel kell ismerned, hogy mit kell tenned, mégis ösztönösen cselekedve ragadsz meg mindent a megfelelő módon és húzod, pattintod, rakod a helyére, vagy éppen nyitod szét. Eszméletlen élmény, és ez az irányvonal, hiszen nem a nehézség lesz meghatározó, hanem az élmény és az az atmoszféra, ami a játék egészét körbelengi.

Habár a grafika és a minket ért impolzusok rettentő intuitívak, szembe kell néznünk egy nagy negatívummal, ez pedig a játék hossza. Mire kezdtem volna belerázódni, már vége is lett. Könnyű a játék, szinte lehetetlen elakadni benne, ennek is köszönhetően gördülékenyen lehet szintről szintre haladni, majd a stáblistát megtekinteni alig egy órácskán belül. Ez roppant szomorú, mert így inkább rettentő jó technikai demó, mint komplett játék. Pedig még 1-2 órán át eltarthatott volna, hiszen azonnal alvarázsolt az a hangulat, amit kaptam.

Van a játékban egy Cortex opció, ahol egy érdekes térben tudunk ezt-azt csinálni, de számomra értelmetlen és réthetetlen, hogy mi a szerepe ennek. Semmi hasznát nem találtam.

Sajnos így 7/10-re értékelem, hiszen igazi kihívást nem tartogat és a hossza szomorú, hogy csak 1 órácska lett.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .