TESZT: Telefrag VR

Pörgős Q3A szintű lövöldözés VR-ban? Majdnem sikerült.

Sajnos amennyire vártam, annyira nem lett az igazi ez a játék.

Kezdjük az irányítással. Nagyon-nagyon pörgős játékok esetén a Move kontrollerek elvéreznek. Az Immortal Legacy esetén még egy egészen jó irányítást találtak ki, de az nem annyira pörgős, mint egy Quake 3 Arena. Ráadásul beállítható folyamatos forgás és mozgás, ami rendben is van, de aki nem azt állítja be, az amolyan szakaszos suhanásra képes. Így már az ellenfelek mozgása is változó annak függvényében, hogyan is állította be. Még ezzel sem lenne probléma, de a fegyverek második funkciója a teleportálás. Szóval nem elég, hogy gyorsan ide-oda suhannak a játékosok, azok bármikor elteleportálhatnak. És ha ez nem lenne elég, a pályák annyira nagyok és zavarosak, hogy lehet a plafonon is futkározni és ha valaki oda teleportál, nagyon gyorsan elveszthető.

Még-még ezzel is meg lehetne bírkózni, de sajnos a pályák méretével szemben csak 1v1 játékra van lehetőség, így sokszor csak keressük a pályákon az ellent.

Grafikai szempontból szépen kidolgozott pályák vannak, s bár láttunk már szebb grafikát, sajnos a nagy látótávolságot úgy oldották meg, hogy ami 1-2 métertől távolabb van tőlünk, az már elveszíti élességét és kicsit elmodik. Persze ez a pörgős játékmenetben nem tűnik fel.

A játékban egyébként 5 szépen megtervezett pálya és 5 választhat fegyver van, melyek közül mindig kettő lehet nálunk. Választható női és férfi karakter és megfelelő szerzett pontokból más skin-ek is feloldódnak.

Visszatérve kicsit az irányításhoz DS4 és Move kontrollerekkel is lehet játszani a Move esélytelen egy ilyen pörgős játékban, a DS4-el gyorsabbak vagyunk lényegesen, hiszen Move-al előre-hátra haladni és oldalazni egyszerre nem igazán lehetséges, vagy nagyon kényelmetlen, addig ezt a DS4-el gond nélkül megoldjuk. Amíg Move-al 2 irányba is célozhatunk, DS4-el ugyonoda céloz mindkét fegyverünk és annak mozgásával célozhatunk. Viszont a sok kapkodás miatt hamar “elfordul/lmozgul” a célzás és rázogathatjuk a kontrollereket, hogy minden a helyére kerüljön.

Mikor lenne a Telefrag VR jó játék? Ha a PS4-hez lenne egy jól működő kontroller a Move-ok helyett és ha legalább 4 játékos játszhatna egyszerre. És természetesen lennének bene új játékmódok, nem csak a lődd le a másikat, vagy teleportálj rá, hogy meghaljon és kész. Az én értékelésem 5/10.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


húsz + 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .