TESZT: Blood & Truth

A Sony által forgalomba került játékról van szó, ami ugyebár az nvidia physics motorját használja és a játékot magát a London Studionak köszönhetjük, akik már a VR Worlds-ben található London Heist-el bizonyítottak.

A videóban szintén az itt leírt szöveg hangzik el…

A játék felismeri, hogy Motion kontrollerek vannak a kezemben, egyébként DS4-el is irányítható, de az eléggé béna, hogy a két kezünk egyszerre mozog a kontrollert mozgatva, így mindenképp a fagyikat javaslom irányításra.

Nézzük az Option-t, ahol egy átlagos hang beállítási lehetőség mellett a felirat helyét és méretét is beállíthatjuk, ami nagyon üdvözlendő, a VR és kontrollban csak a komfort módot kapcsolhatjuk ki-be, a kalibráció pedig a kontrollereket kalibrálja, amit az új játék kezdetekor is megtesz első lépésként.

Mivel én már befejeztem a játékot, a feloldott tartalmakat választom, ahol a Safe house-t látogathatjuk meg, vagy a játék történetét küldetésekre bontva játszhatjuk újra begyűjtve a megtalálásra váró rejtett tárgyakat.

Fegyverekből nincs hiány.

Nézzük is a játék elejét, amit már más is közzétett, így nem lövök le újat a játékból. A move kontrollerek kezelése teljesen rendben van a háromszöggel különböző kézjeleket mutogathatunk, aminek egyébként semmi értelme. A fegyvereket a pisztolytartóból szedhetjük elő, töltényeket a mellkasunkról levéve tölthetünk a fegyverbe.

Ilyen látványos robbanásokkal és játékmenettel találkozhatunk folyamatosan.

A mozgás a játékban fix pontokra haladva lehetséges, de a Bravo Team-el ellentétben itt közben is aktívan lövöldözhetünk és FPS nézetben zajlik a haladás. Egyáltalán nem zavaró, viszont csak jobbra-balra lévő és előttünk látható pontokra mozoghatunk, visszafelé haladásra nincs lehetőség.

A fegyverek sokrétűek, legalább 7-8 féle fegyver van a játékban az egykezesektől a kétkezeseken át a gránátokig. Kétkezes fegyvert foghyatunk egy kézzel is, de úgy pontatlan nagyon. Az ellenfelek előre megírt szkript szerint cselekszenek, sokszor előfordul, hogy nem vesznek észre. Érdemes mindent átkutatni a játékban, mert egyedi tárgyakat gyűjthetünk össze, valamint a pályán elszórva célkereszteket is keresgélhetünk, amiket szétlőhetünk, hogy minden rejtett dolgot megtaláljunk.

Íme egy lakat feltörése, mint ha csak az életben csinálnánk.

Az ajtók feltörése, elektromos dolgok hatástalanítása, robbanószerkezetek felszerelése, aktiválása mind-mind izgalmas, tényleg úgy érezzük, hogy mi teszünk minden mozdulatot a játékban és valóban. A játék grafikája elsőosztályú, a felbontás is remek. A készítők javasolják is, hogy PS4 PRO-t használjanak a játékosok, mert ott sokkal szebb, részletesebb a játék.

A történet magával ragadó és izgalmas, még ha kicsit sablonos is, de meglepő fordulatokat is tartogat számunkra. A karakterek egyediek, a szinkronhangok és a színészi teljesítmény, amit nyújtanak, egészen profi. Tényleg olyan, mint ha egy szuper akciófilmben lennénk és a megrendezett jelenetek annyira látványosak, hogy sokszor az állunkat kell a padlóról felvakarni.

A feloldott kihívások között szerepel egy Time Attack, ahol több pályát is teljesíthetünk időre, ahol célba lőni kell minél gyorsabban és pontosabban, miközben haladunk előre. Több pályán, sokféle fegyvernemmel kell helytállnunk. A Time Attack mellett egy Coming Soon is szerepel, ami újabb kihívásokat sejtet idővel. Reméljük izgalmas tartalmat fogunk még kapni a játék mellé.

A játékidő egyébként 4,5-5 órára tehető, ha végigmegyünk rajta, de egy-egy küldetéshez érdemes visszatérni, mert mint meséltem visszafelé nem haladhatunk és vannak küldetések, ahol elágazó útvonalakon lehet előre jutni. Továbbá begyűjthetjük a rejtett tárgyakat, szétlőhetjük a célkereszteket és ezekkel fejleszthetjük a Safe house-ban a fegyvereinket, át is festhetjük azokat. Na meg ott a Time Attack, így több, mint 5 órára fog minket lekötni a játék, főleg ha platinára is hajtunk.

Na de vannak-e negatívumok? Nem sok, de egyet említenék. Az ellenfelek helyenként kicsit buták, vagyis inkább vakok tudnak lenni, szinte hihetetlennek tartom, hogy néha nem látnak még meg.

A játékmenet az apró hibákért kárpótol.

Egy szó mint száz, a játék látványos, szórakoztató, élvezetes, gyönyörű és izgalmas egyszerre, mint egy hollyvoodi sikerprodukció, így én azt mondom 9,5 pontot megérdemel a 10-ből.

Május 28. 22:00-ig pedig egy nyereményjátékon is részt vehetsz, ahol egy speciális Blood & truth kiadást fogok a helyesen válaszolók között kisorsolni.

A játék hivatalos oldalát is meglátogathatod, valamint itt érhető el a PlayStation Store-ban is a játék, ha megvásárolnád.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


tizenkilenc − hét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .