TESZT: Skyworld

skyworld psvr

Gyönyörű grafikával rendelkező, körökre osztott stratégiát tett le az asztalra a Vertigo Games.

Sokan szeretik a körökre osztott stratégiákat, Ők most igazi VR környezetben élhetik ki hódítási vágyaikat, csak Move kontrollereket kell ragadniuk és belevetni magukat ebbe a csodás középkori világba, hogy megküzdhessenek a démonokkal.

Na de milyen a játék maga? Vegyük sorra a főbb szempontokat.

Irányítás
A játék kizárólag Move kontrollerekkel játszható, így azok megléte kötelező. A világ felett Istenként láthatjuk kezeinket és könnyedén forgathatjuk, mozgathatjuk az előttünk asztalon elterülő világot, vagy éppen oszthatjuk ki a parancsokat. Igazán jól kézreeseik minden és megfelelően kitalált, logikus irányítást kapunk a kezünkbe.

Grafika
A játék 5GB körüli mérettel rendelkezik sokakat ez a méret mizéria lázba hoz, mert egyenes aránysságot vélnek a játék érete és hossza között, holott inkább befolyásolója a játék textúráinak sokszínűsége és minősége. Mivel a játék előttünk zajlik egy kvázi asztalnyi területen, nem pedig hatalmas tereket kell létrehozni, berendezni, így a kevés területhez eme nagy méret társulva biztosítja a szép grafikát. A pályák kidolgozottsága elsőosztályú, a felbontás is lenyűgöző. Vizuális szempontból nincs panasz a játékra.

Hangok/zene
Zene és hangok terén semmi kiemelkedőt nem hoz a játék, de a narrátor hangja kifejezetten kellemes, megfelelően játékos, nevezhetjük viccesnek is. Az ellenfelek szinkronhangjai is megfelelőek.

Játékmódok
Egyjátékos módban létezik egy történetorientált kampánymód, valamint egy random csetepaté (Skirmish) lehetősége. Viszont az igazán élvezetes, amikor a haverok elle/mellett harcolunk, akár 2-2 csapat személyében, mert 4 fő esetén van mellettünk egy társ és kettőnk ellen 2 másik. Ha kevesebben játszunk, az AI jön segítségünkre, hogy meg legyen a 4 fő.

A játékban építgethetjük kis városunkat, fejleszthetjük az épületeinket, termelhetjük a nyersanyagokat. Emellett a gyalogságot, ijjászainkat, szuper katonánkat, egyéb fegyveres erőinket, valamint varázs tudásunkat is fejleszthetjük, hogy a csatákban minél hatékonyabban helytállhassunk. Az ellenfél felé kell haladnunk, és megtámadni területeit, katonáit, majd lerombolni építményeit és a helyére sajátjainkat felhúzni. Így foglalni el a területeket. Mivel ez egy körökre osztott stratégia, így minden körben csak adott számú cselekedetet tehetünk meg, majd rá kell nyomnunk a “kör vége” gombra és akkor az ellenfél teszi meg a lépéseit. Okosan kell stratégiáznunk, hogy elfoglalhassuk az ellenséges területeket és legyőzhessük az ellent. A játékba a termelés sebességét és az adózást is állíthatjuk, ilyenkor ez befolyásolólag hat a lakosság moráljára, úgyhogy azzal csak óvatosan. Ne akarjuk kihasználni emberkéinket, mert cserben fognak hagyni minket.

Értékelés
Akinek ez a stílus bejön, nagyon szeretni fogja, mert minden megvan benne, ami egy ilyn stílusú játékhoz kell, se több, se kevesebb. Multiban pedig kifejezetten élvezetese együtt/egymás ellen játszani. A grafika pedig igazán rendben van. Az én értékelésem 9/10!

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − tizenkettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .