Jim Ryan a Sony Interactive Entertainment új elnök-vezérigazgatója

jim_ryan

[2019. február 15., Budapest] – A Sony Corporation és a Sony Interactive Entertainment (SIE) bejelentette, hogy 2019. április 1-től a SIE jelenlegi elnökhelyettesét, Jim Ryant nevezték ki a vállalat új elnök-vezérigazgatójává. A jelenlegi SIE elnök-vezérigazgató John (Tsuyoshi) Kodera a vállalat új elnökhelyetteseként az innovatív felhasználói élmények létrehozására és a hálózati részleg továbbfejlesztésére fog összpontosítani a jövőben. Az SIE elnök-vezérigazgatói pozíció mellett Jim Ryan foglalja el a japán székhelyű Sony Interactive Entertainment Inc. képviselő igazgatói és elnöki, John Kodera pedig a képviselő igazgatói és elnökhelyettesi pozícióját is. Jim Ryan munkáját ezentúl közvetlenül Kenichiro Yoshida, a Sony Corporation elnök-vezérigazgatója fogja felügyelni.

„A játék- és hálózati szolgáltatásokkal foglalkozó üzletágunk mind az értékesítési, mind az operatív bevételek tekintetében a Sony Group legkiemelkedőbb üzletágává fejlődött. A sikerességhez nagymértékben hozzájárul a vezető személye is, akinek szintén alkalmazkodnia kell a piaci tendenciákhoz. A játékipar napról napra megállíthatatlanul fejlődik, amelyhez nekünk is folyamatosan alkalmazkodnunk kell, ha továbbra is szeretnénk megtartani piacvezető pozíciónkat. Johnnal való beszélgetéseink alapján úgy döntöttem, hogy a PlayStation platform fenntartható fejlődésének biztosítása és a hálózati üzletág további növekedése érdekében átalakítom a SIE menedzseri struktúráját. Jim Ryan a PlayStation üzletág folyamatos fejlesztéséért és növekedéséért dolgozott az elmúlt 25 évben. Úgy vélem, hogy az új struktúra – amelyben Jim szervezeti vezetőként biztosítja a SIE működését, John pedig annak a PlayStation Networknek (PSN) a továbbfejlesztésére összpontosít, amely jelenleg több mint 90 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik világszerte – gyorsabb ütemű fejlődést biztosít a vállalatnak. Mindemellett továbbra is számítok Johnra, hogy a PSN által szerzett tapasztalatai segítségével betöltse a Sony Group DX (Digitális átalakítás) stratégiai vezető szerepét is” – mondta Kenichiro Yoshida.  

„Egyeztettem Yoshida úrral, hogyan tudnám segíteni a SIE munkáját a közeljövőben, és mire van szükségünk ahhoz, hogy a PlayStation platform mellett azok a hálózati szolgáltatásaink is tovább fejlődhessenek, amelyek lehetővé teszik a PlayStationtől már megszokott felhasználói élményeket. A vállalat érdekeit szem előtt tartva arra a következtetésre jutottunk, hogy Jim vegye át a SIE szervezeti vezetését én pedig felügyelem a hálózati szolgáltatásokkal foglalkozó üzletágat, hogy továbbra is innovációs megoldásokat és élményeket hozhassunk létre egy folyamatosan erősödő és fejlődő versenyben. Jim széleskörű ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezik a játékiparban, valamint teljes mértékben átlátja a PlayStation kultúráját és erősségeit. Biztos vagyok benne, hogy Jim nagy sikereket fog elérni a SIE vezérigazgatójaként is és továbbra is támogatni fogom őt a még jobb felhasználói élmények alkotásában, valamint a PlayStation üzletág általános növekedését segítő törekvéseiben. Bízom benne, hogy eddigi tapasztalataimmal és szakértelmemmel hozzájárulhatok a Sony Group DX (Digitális átalakítás) stratégiájának fejlesztéséhez” – mondta John Kodera.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy felkértek a SIE elnök-vezérigazgatójának. A kezdetektől fogva követem a PlayStation üzletág növekedését és fejlődését, és bízom benne, hogy az évek alatt szerzett tapasztalataimat kamatoztatni tudom a játék- és hálózati szolgáltatások üzletág megerősítésében és még több szórakoztatói élményt nyújthatok a PlayStation mellett elkötelezett rajongóinknak. Nagyszerű élmény együtt dolgozni Johnnal és a SIE csapatával. Velük közösen kötjük még szorosabbra üzleti partnerkapcsolatainkat és fejlesztjük tovább azokat az interaktív szórakoztató élményeket, amelyektől a PlayStation az élvonalban maradhat” – tette hozzá Jim Ryan.

Jim Ryan 1994-ben csatlakozott a Sony Interactive Entertainment európai székhelyéhez, az akkori Sony Computer Entertainment Europe, jelenleg Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE) néven működő vállalathoz, ahol azóta számos vezető pozíciót töltött be. 2011-ben kinevezték a SIEE elnökének, amely a PlayStation® üzletág több mint 100 részlegének vezetéséért felelős Európában, a Közel-Keleti régióban, Afrikában és Óceánia országaiban. 2016. április óta a SIE globális értékesítési és marketing vezetője, 2018. január óta pedig a SIE elnökhelyetteseként támogatta John Kodera munkáját a PlayStation üzletág fejlesztésében.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


tizenkettő + tizenegy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .