TESZT: Killing Floor – Incursion

killing floor incursion psvr

Zombi hentelésre vágyunk FPS nézetben VR sisakban? Most megkapjuk!

A Killing Floor-t sokaknak nem kell bemutatni, hiszen korábbi részei sokakat magával ragadott. Azt kell mondjam, hogy a készítők hozták a megszokott szintet VR-ban is.

Az Incursion a VR tulajoknak hozza el a Killing Floor világát és annak lényeit egy körülbelül 4 órás játékmenet erejéig, amit akár Co-op módban is tolhatunk egy barátunkkal. Na de a kampány módon kívül lehetőségünk van horda módban is gyakni az ellenfeleket és azt sem csak egyedül, hanem akár online haverunkkal karöltve.

Grafikailag teljesen rendben van a játék, hozza a megszokott hangulatot és a Killing floor 2 grafikáját. A felbontás rendben van, a cső pályák pedig szépen ki vannak dolgozva. Az ellenfelek már a jól ismert módon néznek ki és mozgásuk is hasonló.

A játék mesterséges intelligenciája buta, mint azt már megszokhattuk a korábbi részekből is. Mindegyik ellenfél más-más tulajdonsággal, támadási fajtával van ellátva és mindegyik ellen más taktikára van szükség. De egy ilyen hentelős játékben nem is az ellenfelek “esze” számít.

Ha már az észnél tartunk, a játékosoknak sincs túl sokra szükség. Általában tárgyakat, kulcsokat kell megkeresni és/vagy különböző dolgokat szétlőni a továbbjutás érdekében, s persze közben az ellenfélhordával is megküzdeni. Az adott pályák utolsó pályaszakasza általában egy Boss, így még izgalmasabbá téve a játékot és növelve a kihívást.

Irányítás szempontjából 2 Move kontrollerünk van, amivel a teljes folyamatos forgás és haladás is beállítható, mellette teleport is alkalmazható. Teljesen rendben van, kivéve pár esetet, amiről mindjárt beszélek.

Negatívumok: A játék irányítása nagyszerű, de mint azt a Move kontrolleres, folyamatos haladásos játékokból megszokhattuk, a Move gomb nyomvatartása mellett amerre fordítjuk a Move-ot, arra megyünk, szóval előre-hátra, vagy oldalazás jobbra-balra. Most ha mind a 2 kezünkben fegyver van, akkor sajnos hátra, magunk felé fordítva a bal kezünkben lévő pisztolyt tudunk hátrálni, így lőni közben előre nem. Ez sokszor hátrány, ezért javasolt egy kézben tartani fegyvert, ráadásul a 2 kezes fegyverekről még nem beszéltünk, ott emiatt még rosszabb helyzetben vagyunk. Valamint ha mindkét kezünkben fegyver van, nem tudjuk sem a töltényeket, sem a gyógyítókat felvenni. Ez is hátrány.

Ha ezekkel a hibákkal kibékülünk, egy egészen pofás játékot kapunk, mely megfelelő grafikával és hangulatával egy olyan atmoszférát teremt, amiben jó létezni kicsit és izgalmas játszani.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


négy × 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .