TESZT: Transpose

transpose psvr teszt

Egy érdekes világban játszódó logikai kaland játékkal próbál minket levenni a lábunkról a Secret Location Inc.

De vajon sikerül nekik? Nézzétek meg a videót és olvassátok el alatta a tesztemet.

A játék egy vérbeli, logikát nem mellőző kaland, amit egy különös világban kell átélnünk. Hogy pontosan hol is vagyunk és miért is vagyunk ott, arra nem kapunk még magyarázatot. A játék tippre kb. 30 pályát tartalmazhat, melyek mind-mind külön kapukon érhetőek el. A feladatok megoldásával energiával látjuk el a kaput, amin érkeztünk, majd az össszes kapu továbbadja azt egy nagyobb dolognak, ami ha elég energiét kap, még nagy meglepetéseket tartogathat számunkra.

A grafika rettentően szép, a magas felbontásnak köszönhetően egyáltalán nincsenek recés élek. A Move kontrollerrel vezérelt  kezeink a virtuális testünkhöz kapcsolódnak és elég realisztikus mozgást lehet velük végezni. Olyannyira, hogy a live tesztben önkéntelenül is gesztikuláltam velük. A kontrollerek nem remegnek a játékban, ez fontos. Ügyesen lekezeli a játék.

A játék hangajiról nem sokat lehet elmondani. Vannak. Nem rosszak és nem is kiemelkedők. Rendben vannak.

Magáról a játékmenetről viszont rengeteget lehetne beszélni, meg is próbálom nektek leírni, de elsőre bonyolultan hangzik, jobban jártok, ha a videót is megnézitek. Szóval minden pályán egy vagy több kocka szerű energiacellát kell megszerezni és eljuttatni a helyére, hogy az energiát átadhassuk a kapunak, amina z adott pályára érkeztünk. Ez eddig egyszerű, de sokszor ha eljutunk egy kockához, már nincs visszajutásra lehetőség, így viszont szükség lenne egy másik játékosra, hogy segítsen nekünk. A pályán piros színű karakterek is fellelhetők, akiknek a lelkét magunkhoz vehetjük és felhasználhatjuk a pályán. Na de hogyan is? Mondok egy példát. Elindulok a pályán a kocka felé. Elérem, de a vissza vezető lépcső eltűnt. Átdobom az előző platformra a kockát, majd a megszerzett lélekkel újrateremtem magam a kezdőponton és láthatom, ahogy az előző mozgásommal egy a múltbeli énem elindul a kockáért, átdobja a kockát, amit a jelen énemmel felveszek és helyére juttatom. Remélem érthető volt. Ezen logika mentén kell a pályákat megoldani, de lesznek kapcsolók, mozgatható platformok, liftek és több beszerezhető lélek. Akkor már érdekesebb a dolog, amikor 2 korábbi énem összehangoltan mozgat lifteket, platformokat, míg a jelen énemmel eljutok a múlt énjeim segítségével a kockákért, majd vissza.

Izgalmas, valódi fejtörős. Remélhetőleg nem fog ellaposodni a játékmenet idővel és majd mindig tudnak valami újat mutatni a készítők, hogy fenntartsák az érdeklődést és ne menjen át túl bonyolultba a feladatok megoldása.

Erre a játékra egy 7-est adnék a 10-ből.

A PlayStation Store-ban már megvásárolható: Transpose

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 + tizenöt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .