TESZT: End Space

end space teszt

Amikor először találkoztam az End Space-el azt hittem egy EVE: Valkyre vetélytársat kapunk, de amint kipróbáltam, kierült, hogy közel sem egy ilyen komplex játékról van szó.

Először is míg az EVE egyik sarkallatos pontja a multiplayer, addig jelen tesztünk alanyában nincsen semmiféle többjátékos mód. Másodszor ez nem szimulátor, inkább egy árkád játék.

De ez rossz lenne nekünk? Egyáltalán nem! Ki emlékszik még a Call of Duty ingyenes VR űrcsatájára? Szerintem nagyon szórakoztató volt, csak kicsikét rövid. Viszont ezt a játékstílust kapjuk az End Space-ben, csak éppen különféle egyszemélyes küldetésekkel, melyek nem éppen hosszúak, de annál szórakoztatóbbak. Kicsit az EVE: Gunjack-re emlékeztet, ahol szintén rövid, de velős és szórakoztató küldetéseket kaptunk, s egyiket a másik után alig vártuk, hogy teljesíthessük. Van amikor csak a rosszfiúkat kell lelőnünk, van amikor szállítóhajót kell védenünk, sőt olyan is akad amikor a szétszóródott rakámányt kell átvizsgálnunk egy bizalmasan szállított fegyver felkutatása végett, de az űrban sodródó űrszemét között lavírozva és szkennelgetve azért az ellenség is betámad. Az egyes pályák után a teljesítményünkhöz mérten pénzt kapunk és tovább fejleszthetjük űrhajónk védelmi és támadó rendszerét.

Tehát a játék szórakoztató, az irányítása marha egyszerű és a dualsock 4 kontrollerrel történik, míg a célzást a fejünkkel végezzük. Viszont igazán gyorsnak nem érezzük magunkat az űrhajóban. Ha a gázt nyomjuk, abból hamar kifogy a szufla sajnos, mint ahogy a fegyvereinkből is.

A grafika – főleg az űrhajónk belseje – csodálatos, a felbontás igencsak magas, recés éleknek nyomát sem látjuk, bár az űrhajók robbanása és darabkái talán nem annyira parádésak, mint az EVE-ben, de nem is az a lényeg.
Mit is mondhatnék még? Nem sok hátránya van a játéknak, egy küldetés kb. 8-10 perc és csak 8 van belőlük. Kellemes szórakozást nyújt mindegyik, de egyik sem igazán túl nehéz. A játék $20 az USA store-ban, EU megjelenési dátumról egyelőre nem tudok, de várhatóan hamarosan eljön az is. Az értékelésem a játék rövidsége és túl könnyű küldetései miatt főként 7/10.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


tizennégy − tizenkettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .