TESZT: The Solus Project

the-solus-project psvr

Végre egy olyan játék VR-ra (és nem csak VR-ra), ami 15 órás játékidőt ígér, igazi kalandozást, és végre valami merőben újat. Ezzel a hévvel vártam a Solus Project-et, majd amikor letöltöttem, akkor ért a meglepetés, hogy ez a játék ronda, vontatott és nincs benne túl sok szeretnivaló.

Elkezdtem hát játszani vele és bár az első órában 3-szor is elhaláloztam, valahogy mégis kezdtem ráharapni az játékra. Először nem akartam elhinni, hogy ennyi, meghaltam, kezdhetem elölről. Idővel viszont rájöttem, hogy az életem értékes ebbena világban és nagyon vigyáznom kell magamra.

Még mindig nem állítom, hogy ez a játék jó, mégis valahogy azon kaptam magam, hogy 3 órája bolyongok egy ismeretlen planétán, kitéve a környezeti viszontagságoknak és a létszükségek hiányának.

Szorongtam, aggódtam az életemért, nem akartam, hogy dehidratációban, éhségben vagy éppen negyedszer is hipotermiás állapotba kerülve örök nyugalomra szenderüljek. És ezen kívül még ezernyi halál vár ránk ezen a bolygón növények, állatok, termézseti katasztrófák és még rengeteg ismeretlen dolog képében.

Nem törődünk már a grafikával, nem törődünk semmivel, csak hogy túléljünk és a rejtélyes bolygón egyre mélyebbre, vagy éppen egyre távolabbra jussunk. Mert ezt túl kell élnünk és meg kell tudnunk, hogy merre vezet a számunkra kijelölt ismeretlen út és ez az, ami a játék lelkét adja. Egy ismeretlen, veszélyekkel teli világ, amit teljesen szabadon bejárhatunk. Nincsenek lineáris, előre megtervezett utak, bármerre mászkálhatunk, bármelyik hegyre felkapaszkodhatunk, határtalan az egész világ. Csak ne haljunk bele.

Rengeteg tárgyat vehetünk fel, de az inventory szűkös, bár bővíthető. Különböző tárgyakat kombinálhatunk. Sőt, sokmindenről azt sem tudjuk hasznos, kell-e majd nekünk. El kell döntenünk, hogy magunkkal visszük, vagy otthagyjuk. Nem tudjuk mire lesz szükségünk. Ez nagyon frusztráló. Van egy kövünk pédául, aminek éles a széle és a konzerveket tudjuk vele felnyitni. Ez kell, mert sokszor konzerv formájában találunk ételt és ha nincs nálunk eza kő, akkor nem tudunk az ételhez jutni. Van egy flaskánk, de vizet viszünk inkább magunkkal, vagy benzint? Még jó, hogy több flaskánk is lehet, de sokszor nagyon meghatározó tud lenni egy döntésünk, hogy minek adunk helyet az inventorynkban.

A játék nagyon életszagúra sikerült, a történet az emberiség utolsó reményét keressük a túléléshez és ezt megtalálni nem egyszerű. Nem hiába, teljesen hihető a 15 órás játékidő, nekem eddig 6 van benne és néha már annyira félelmetesre vált ez az idegen világ, hogy nem is bírom tovább játszni. Az irányítás egyébként a Move kontrollerekkel történik, a haladás sebessége állítható, nekem az maximumon volt. Lehet választani teleportálás és folyamatos mozgás között.

A grafika tényleg nem a legcsodásabb, de a játék annyira rabul tud ejteni, hogy már legkevésbé sem a grafika fog minket érdekelni, amikor éppen túlélni akarunk. Árértékarányban viszont nagyon ott van a játék. Az értékelésem 7 pont a 10-ből.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 540 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


négy + 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .