Marseille mCable Gaming Edition teszt

marseille mcable gaming edition

A Marseille mCable játékosoknak szánt kiadása egy intelligens grafikus processzort tartalmaz, mely pixel szintű grafikai megújúlást ígér élsimítással, kontraszt és részletesség növeléssel, valós idejű, lagmentes jelfeldolgozással, automatikus 4K-s Technicolor mozimóddal, valamint ultra magas, FullHD esetén 120 FPS-re képes képtovábbítással, akár VR játékokhoz.

Ez piszkosul jól hangzik, sokan be is indultunk ezekre a részletekre, de valójában nem ennyire fényes a helyzet.

Nézzük, hogyan is lehet összekötni a PlayStation VR-al. Egyszerűen a kis számítási egységből húzzuk ki a jobb szélső kábelt, ennek HDMI csatlakozója van. Mivel innen jön a jel, ide dugjuk az mCable source, vagyis forrás csatlakozóját, majd a VR-ba vezető HDMI csatlakozót az mCable TV irányba mutató végével kössük össze egy HDMI-HDMI összekötő csatlakozóval. És készen is vagyunk, már csak az USB-részt kell csatlakoztatni a PS4-hez, amin keresztül áramhoz juttatjuk a kábelben található grafikus processzort.

A kábel jól működik, félreértés ne essék, viszont PlayStation VR esetén sok esetben a játékoknál azért érezzük az élsimítás hiányát, mert túl alacsony felbontású a tertalom maga. Ezen pedig nehezen fog tudni segíteni a kábel. Éppen ezért főként a Driveclub-ot és Kitchen DEMO-t vettem górcső alá elsőként. Ez utóbbin nem fedeztem fel különösebb változást, míg a Driveclub-nál is erősen koncentrálni kellett, hogy lássam azt, amit elvileg a kábelnek köszönhetek. Nem hangzik túl jól, igaz? Ráadásul igazán meg sem lehet mutatni mit látok VR-ban, mert ami ilyenkor a TV-n látható, az nem a kábel processzorával átdolgozott jel, ergo nem ugyanaz, mint amit a PlayStation VR-ban látok.

Ekkor jött a felfedezés Zsolti haverom részéről, hogy bár VR-ban közel semmit nem ér, legalábbis a ronda játékoknál, ami miatt szerettük volna ezt a kábelélt, vizsont a PS4 nem VR tartalmain azért dob valamennyit ez a csoda processzor. Teljesen újraértelmezi a kontrasztot és a színeket, ami miatt kicsit HDR jellegű képet kapunk. A sötétebb dolgok is részletesebben láthatók, már nem csak feketék, hanem további sötét árnyalatok is felfedezhetők, valamint a színek is élénkebbek, részletesebbek. Próbálom ezt úgy megmutatni, hogy a kamerát a TV elé raktam és egymás után megnéztem a FarCry4-et, majd a Last Guardian-t. Sajnos még így sem adja teljesen vissza a látványt, de tapasztalható, ha a részletekre figyeltek, például a két kezünk között látható szikla felső részét összehasonlítva, vagy az autó mögött elhelyezkedő fákat, de akár az autó ablakain átnézve is látható a különbség.

FarCry 4 mcable

Egy szó mint száz, a kábel működik, de nem akkora faktorral, mint azt szerettük volna. Minőségi darabról van szó 18 karátos aranyozott csatlakozókkal, de csak azoknak ajánlom, akik mániákusak az apró részletekkel kapcsolatban, akiknek számít a legutolsó plusz FPS is és a kép legapróbb részletei. Mert az átlag emberek játék közben nem fogják tudni megállapítani, hogy milyen kábelen játszák az adott játékot, maximum akkor, ha két azonos TV-t egymás mellé teszünk és összehasonlíthatják élőben. De a játék élményét és a szórakozást úgysem fokozza. Jelenleg a kábel legrövidebb, 90cm-es verziója, ami nekem is van kb. 31.000 Ft-ba kerül ($119), ami behozatali költségekkel együtt megközelíti az 50.000 Ft-ot az USA-ból, de ebay-n is 52.000 Ft Nagy Britanniából postával együtt.

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

1 Trackback / Pingback

  1. Marseille mCable (Gaming Edition) PSVR és PS4 teszt – Video TYM

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


négy + egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .