TESZT: Star Trek – Bridge Crew

star trek bridge crew psvr

Nehéz helyzetben vagyok a játékkal kapcsolatban, mert a Star Trek világa nekem kicsit idegen. Persze láttam a sorozatból pár részt és az újabb mozifilmeket is, de ezzel el is árultam, hogy nem számítok rajongónak. Márpedig ez a játék rajongóknak készült és nem nekem.

Akik kívülről vágják a Star Trek világát, azok jól fogják érezni magukat az Enterprise legénységének bőrében.

A normál kontroller helyett a Move kontrollereket használtam, hiszen a játékban 2 a két kezünket azzal a legélethűbb irányítani.

A játékot a megjelenése előtt teszteltem, így nem igazán sikerült igazi csapatra találnom a szervereken, amikor játszótársak után keresgéltem. Viszont a jó hír, hogy az összes küldetés teljesíthető egyedül is és egy random generátornak hála, végtelen küldetésmennyiséget kaphatunk véletlenszerű eseményekkel. Egy egész hétvégét töltöttem el az űrhajó fedélzetén, a különböző küldetéseket teljesítve, de be kell vallanom, ez a játék többjátékosnak született, mert egyedül játszani roppant vontatott és unalmas. A játékban 4 pozíció tölthető be, ami logikusan 4 játékost jelent multiplayerben, viszont egyedül játszva mindenki bőrébe könnyedén belebújhatunk.

  • A Kapitány feladata a bejövő kommunikációk fogadása, a küldetés nyomon követése és persze parancsokat osztogathat a többieknek a Move kontroller dedikált gombjának megnyomásakor kiválasztható menüből. Ezeknek a menüknek a közepén található egy ikon, amire a ravaszt (R2) meghúzva az éppen előttünk lévő tiszt bőrébe bújhatunk.
  • A taktikai tiszt a különböző objektumok szkenneléséért, a pajzsért és az összes fegyverért felelős, valamint Ő tudja a szkennelés után felfedezett embereket a fedélzetre sugározni.
  • A mérnök feladata, hogy elossza az energiát a különböző rendszerek között, előkészítse a warpolást, vagyis a fénysebességtől is gyorsabb utazást a kormánytiszt számára. Ehhez például az energiát a hajtóművekbe kell átcsoportosítania. Továbbá a sérült rendszerek javításáért is Ő felel.
  • A kormánytiszt a navigálást és a hajtóművek kezelését végzi és természetesen a warpolás elindítása is hozzá tartozik.

A személyzet konzoljainak kezelésére egy közel fél órás training van, ahol egy szimulációban mindent megmutatnak nekünk, erősen ajánlott azzal kezdeni és nem belevetni magunkat az első küldetésbe.

A játékmenet vélhetően azért unalmas kicsit, mert minden úgy működik, mint ha a valóságban történne. Tehát mindent nekünk kell megtennünk. Értsétek ezalatt, hogy ha kapsz egy küldetést, hogy el kell menni egy galaxisba. Megnyitod a térképet, ráböksz, kiszámolja az utat, a navigációs tiszt ráfordul, a mérnök átcsoportosítja az energiát a hajtóművekbe, előkészíti a warpolást, ha ez kész, a navigációs tiszt előre tolja a megfelelő kart, odarepülünk. Kapitány előtt a feladatok. Szkennelni kell egy űrhajót, ahhoz közelebb kell hozzá navigálni, a taktikai tiszt megfelelő távolságból beszkenneli, talál rajta véletlenül pont 6 túlélőt, elő kell készíteni a teleportálós eszköz, megvárni, míg feltöltődik, az majdnem 1 perc. A túlélőket átsugározzuk. Váratlanul jön pár ellenséges űrhajó, azokat taktikai tiszttel leszedjük, aztán visszamegyünk a galaxisunkba. Mindeközben néha bejön egy hang vagy videóadás és ennyi. Ez csoportosan jó móka, el lehet vele szórakozni, amikor valóban eljátsszuk a szerepeket, de egyedül unalmas, amikor mindent nekem kell elvégezni ugrálva egyik testből a másikba. Jobb ha én csinálom, mint ha csak parancsokat osztogatok, mert úgy még vontatottabb lenne.

Nézzük a grafikát. Eddig a Statik volt a legszebb grafika, amit PSVR-ban láttam, sehol egy recés él, de persze annak az volt az oka, hogy csak egy szobában ültünk és semerre nem igazán lehetett mászkálni. Na mármost itt is bent ülünk a hídon, mégsem tökéletes a játék felbontása. Elhiszem, hogy az űrhajón kívül ott a nagy űr, meteoritok, aszteroidok, űrhajók, de nem olyan túl sok dolog. Ehhez képest a grafika nem hozza a Statik szintjét, csupán egy átlagos körülbelül Here They Lie szintet.

A hangok teljesen rendben vannak, a bejövő videók és a személyzet szövege is helyén van.

Összefoglalva a játék nem egyjátékos üzemmódban mutatja meg igazi valóját, hanem multiplayerben, valamint az sem utolsó szempont, ha oda vagy a Star Trek-ért. Én szívesen játszom majd a magyarokkal így arról is lesz videóm, de a játékot megvásárolni csak egy kiadós akció keretében fogom. A grafika nem rossz, de kicsit többet vártam. A küldetések nekem nem elég pörgősek. Egy szó, mint száz, Star Trek fanoknak kötelező, mindenki másnak megfontolandó. Ha van akikkel játssz, akkor mindenképpen ajánlott. Az én értékelésem 10-ből 7.

A játék megvásárolható a Konzolok szervizében: Star Trek – Bridge Crew

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 543 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


hat − 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .