PlayStation VR tisztántartása

psvr tisztítása

Megmutatom, hogyan a legegyszerűbb tisztítani a PlayStation VR hadset-jét. Olyan dolgokat használok, ami minden háztartásban megtalálható.

Viszont fontos felhívnom a figyelmet arra, hogy:

  • a lencse tisztításánál kerüljük a papírt, mert záraz és karcol
  • használjuk a saját törlőkendőjét a PSVR-nak, amit adtak hozzá, vagy a hozzá hasonló szemüvegek lencsetisztító kendőjét
  • ne használjunk alkohol tartalmú nedves tisztító folyadékokat, mert a Sony szerint az tönkreteheti a lencse speciális bevonatát.

A PlayStation VR saját törlőkendője is okozhat mikrokarcokat, ha poros a lencse, erre érdemes odafigyelni, így tisztítás előtt lefújni a port, esetleg rálehelni, még ha viccesen is hangzik 🙂

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 540 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó, aki 2016. tavaszán úgy döntött, elkezd foglalkozni a PlayStation VR-al, hogy nektek minél több infót átadhasson erről a szuper kiegészítőről. Iratkozz fel Youtube csatornámra és nyomd meg a kis harangot is, hogy mindig értesülj új tesztjeimről: FELIRATKOZÁS

17 Comments

  1. Hello!
    Azt hittem az elején bevágod az egészet a mosogatóba, azt átöblíted egy kis Jar -os mosogatószivaccsal!!
    Èn kapásból fehér cérnakesztyüvel fogom meg szinte minden perifériáját a kontrollerektöl kezdve, a szemüvegig mindent, persze ezt nem várom el attól aki ki akarja próbálni a szettemet (van rá jelentkezö…),csak egyszerüen le kell “fürgyön”, tisztítókendövel át kell törölnie az arcát, csíramentesíteni, méregteleníteni az egész szervezetét, majd felvennie egy speciális öltözéket amit a biofegyver laborokban használnak, akkor hozzáérhet a Vr kütyümhöz… 🙂
    Kicsit (nagyon..) féltem még magamtól is, hogy koszolódik a lencsére most rendesen ráparáztattál még szerencse, hogy puha ronggyal töröltem eddig, de akkor használom a gyári kendöjét, meg van oakley mikroszálas törlökendöm akkor azt is.
    Lencsére van valami folyadék? (akár gyári is a Sony -tól?) Az alkohol tartalmú folyadékot természetesen csak belöleg használom.. 🙂
    Esetleg az lehet megoldás, hogy beverek egy felest, majd rálehelek a lencsére?
    Félek akkor is károsodik, már a sima lehelletemtöl is….. 🙂
    Van valami infód arról, hogy pl. ezt a gumikeretet lehet extra rendelni a Sonytól?

    • Sajnos semmi info hivatalos tisztítófolyadék meglétéről, valamint az extra alkatrészek rendeléséről sem. Majd ha idehaza forgalomba kerül, akkor talán lehet érdeklődni a magyar PlayStation csapatnál, de addig Ők sem tudnak mondani semmit.

  2. Igen, most utánanéztem az itteni oldalak egyikén (Vr-Nerd) gyakorlatilag kottára azt írja, mint Te az itteni cikkedben.
    Annyit még hozzátesz, hogy ha mindenképp valamilyen folyadékos pormentesítést, és lencsetakarítást szeretnénk, akkor érdemes valamilyen profi fotós, vagy filmes cuccok lencséihez ajánlott tisztítószettel próbálkozni, ami számomra eléggé logikusnak tünik.
    Van is hozzá link (Amazonos oldal), nem tudom betehetem -e ide?

  3. Sziasztok!

    Én is kíváncsi lennék a lencse tisztításának módjára. Ahogy néztem (még nem tudtam alaposan, mert karira lesz a cucc) az én lencséimre ráragadt valami a fóliáról. Még nem tudom, hogy szedjem le.

    Üdv,

  4. Sziasztok!
    Tegnap már nem tudtam linkelni, mert a Ps -röl kontrollerrel nekem szenvedés, most viszont megtaláltam amiröl szó volt itt :

    https://www.amazon.de/s/?field-keywords=Hama%20Foto-Reinigungsset&tag=vrne-21

    Itt vannak a profi fotós tisztítócuccok valamint úgy tudom, hogy az Amazon végre szállít magyarországra is!
    Kipróbáltam a StarWars VR Missiont…nekem nagyon bejött, remélem nyomsz nekünk belöle egy ismertetöt!
    A Robinsonnal is játszottam, ami elképesztöen néz ki, de bevallom férfiasan felugrott töle a gyomrom. Sajnos eddig hiba nélkül bírtam minden játékot, demót stb. de ez a program megtört. De ennél nagyobb problémám sose legyen!
    Persze nektek se!! 🙂

      • Simával játszom, lehet ez is közrejátszik, de más programnál minden ok.
        Tegnap ismét nekiszaladtam, már nem volt annyira zavaró.
        Az üléspozícióm sem volt a legjobb (kicsit mélyen ültem az ágy szélén, és nagyon összenyomódott a gyomrom, de ez csak a játék közben derült ki, mikor elkezdtem érezni….)
        Amúgy mikor fordulok és megyek elöre egyszerre, akkor érzem kicsit szédülösnek a dolgot de ez rendben van, mert az agyam próbál a haladásnak megfelelöen reagálni és nem érzi, hogy becsapom a kütyüvel.

        • Robinson-nl több fordulás típus között lehet választani, Nekem is akkor van bajom, ha fordulok és haladok egyszerre. Erre jobb megoldás szerintem az 1/8-os fordulás, mint a folyamatos. Valamint ajánlom figyelmedbe azt a megoldást, hogy ha előre haladsz és fordulni is kell, akkor ne nézelődj, max a szemgolyódat forgasd, de a fordulást ne nyakból tedd, hanem a kontrollerrel. Ilyenkor én nem voltam rosszul és csak akkor nézelődöm szabadon, ha éppen nem haladok 😀

  5. Nekem Pro-m van és a Robinsontól így elsőre annyira nem dobtam hanyatt magam.Legalábbis a Playroom-hoz képest mert az volt az első amit kiprobáltam VR-ban és teljesen el voltam ájulva tőle.A menü ahogy elémrepült a robot, ahogy a helyére rakom a kontrollert és beindul.A mászkálós játékba ahogy a robot leugrik a kezemben tartott kontrollerről, stb…. Az elképesztő volt.Ha valakinek mutatjátok elsőre szerintem ez legyen az 🙂 . Robinson garfikájától is lehet sokat vártam ezek szerint, nem tudom hogy kell-e valamit még insatlláljak ahhoz hogy jobb legyen, vagy ez automatikus?Tudja a rendszer hogy PRO-m van?

    • Elvileg tudja , de ha meglesed youtube-n összehasonlító videókat látszik is. Pro-n már akkor betölt dolgokat míg sima ps4-en még nem is látszik. Mondjuk nem tudhatom it vártál grafikába de szerintem nagyon jó. Élőlények kidolgozása különösen még a legkisebbeké is.Playroom tényleg jó lett , de az is partyba igazán élvezetes, de legalább nem kell hozzá ps+ .

  6. Sziasztok
    Lenne egy olyan problémám, hogy nekem a VR-t gyerekek is használják, és összekarcolódott a lencséje igaz játék közben nem vehető észre csak akkor ha tisztítom és úgy vetül a fény rá. A kérdésem az lenne, hogy ezt a lencsét szervizben kitudják-e nekem cserélni?

    • Szia Krisztián! Sajnos ez megfelelő óvatosság mellett is hajszálkarcos lesz idővel. Játék közben általában ez nem befolyásoló tényező. Tudom, zavaró, nekem már 3 éve megvan és borzalmas ránézni, pedig nagyon vigyáztam rá. Ingyen semmiképpen sem cserélik, a Sony playstation hivatalos support számát érdemes felhívni és megkérdezni, vagy emailt írni nekik.

      https://www.playstation.com/hu-hu/get-help/contact-us/

      • Szia
        Értem, köszönöm a választ, számítottam rá hogy ha cserélik is nem ingyenesen.
        Nekem kicsivel több mint 1 éve van meg, nem régiben kezdték el az ismerősök is aktívabban használni ha itt vannak azóta lett karcos 🙂

        Hogy hozzá szóljak én is a cikkhez:
        Általában én arcszesszel takarítom meg a VR szemüveget lencsék kivételével, valamint én a dualshock és move kontrollereket is így takarítom meg.

        • Arcszeszt azért nem tartom jó ötletnek, mert abban azért van sok olyan anyag, ami nem hiszem, hogy használ neki, már csak az illatért felelős anyagok sem. Akkor már inkább tiszta szeszt lenne érdemes. De szerintem ablaktisztító sem rossz. Habár anno a Sony azt mondta semmiféle vegyszert nem szabad használni, mert van valami védőréteg rajta, amit roncsolhat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 + 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .