Microsoft is felszáll a VR vonatra

microsoft-vr-headsets-windows-10

Biztosan csak véletlenül hasonlít a PlayStation VR-ra a Microsoft VR sisakja 🙂

Pontos adatokat még nem tudunk, csak az árat. Igen, mindenki alá akar vágni árban a Microsoft. Ugyebár a HTC Vive $799, az Oculus Rift $599, a PlayStation VR $399 és ki nem találnánk, hogy a Windows 10 VR $299-os áron jön. Kíváncsian várom a felbontást és a pontos adatokat. Annyit már lehet tudni, hogy semmiféle külső érzékelőre és/vagy kamerára nem lesz szükség. Jelenleg PC-hez tervezik, de “ide a bökőt”, hogy Xbox One-al is használható lesz 😉

Úgy látszik, hogy a HoloLens AR (Augmented Reality – kiterjesztett valóság) mellett volt idejük VR (Virtual Reality – virtuális valóság) sisakra is 🙂

Orosz Mihály
About Mihály Orosz 434 Articles
A PSVR.hu üzemeltetője vagyok, egy lelkes PlayStation VR felhasználó.

7 Comments

    • Valószínű, de giroszkóp van a PSVR-ban is. Ha a kamera nem látja, a döntögetés/nézelődés működik, csak a térben való mozgás nem. Tehát a kamera azért felel, hogy lássa elsősorban, hogy térben merre mozdul el a VR.

        • Persze, ezt értem, de ott csak a fejmozgás van figyelembe véve, tehát forgás. Kamera vagy érzékelő nélkül nem tudja a telefonod, hogy térben merre mozdult el. Ez alatt azt értem, hogy a rendes VR-okban (ez a telefonosnál nem működik), ha leguggolsz, vagy felállsz, akkor ezt a magasságbeli térmozgást is érzékeli, épp úgy, ha kihajolsz jobbra-balra-elölre-hátra akár 1 métert. Ilyenkor a virtuális térben is haladsz abba az irányba. Ez telefonosnál viszont nincs.

  1. Olyanra gondolsz gondolom mint amit allumettebe is lehet csinálni , hogy körbe nézed kis karaktert belesel hajóba , vagy épp lépcső mögé.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


tizenhét − 12 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..